‘Fiziksel hareketsizlik obezite nedenlerindendir’

‘Fiziksel hareketsizlik obezite nedenlerindendir’

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Murat Koç, fiziksel hareketsizliğin, obezitenin ana nedenlerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığının sürdürdüğü 2015 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Programı kapsamında yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş etkinliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Seyrantepe Sentetik Atletizm Pisti’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Murat Koç, şube müdürleri ve müdürlük çalışanları katıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Koç, fiziksel hareketsizliğin dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

Obezitenin önlenmesi için düzenli egzersiz yapın

Fiziksel hareketsizliğe karşı yürüyüş yapmanın önemine işaret eden Koç, “Fiziksel hareketsizlik, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almakla birlikte obezitenin ana nedenlerinden birisidir. Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil, toplum sağlığının korunması açısından önem arz ettiğinden, toplum tabanlı bir yaklaşım gerektirmektedir. Çağımızın hastalığı olan obezitenin önlenmesinde sağlıklı beslenme kadar düzenli egzersiz yapmak ta önemlidir.” dedi.

Günlük 30 dakika yürüyüş, ideal kiloya ulaşmaya araçtır

Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği en kolay spor faaliyetinin yürüyüş olduğunu söyleyen Koç, “Yürüyüş, kalp hastalığı ve felç riskini de azaltmaktadır. Kas ve kemikleri kuvvetlendirmekte, özellikle ileri yaşlardaki kadınlarda görülen kemik erimesini önemli derecede azaltmaktadır. Günlük 30 dakika orta hızda yapılan egzersiz, pek çok kronik hastalıkların oluşum riskini azaltmakla birlikte, ideal kiloya ulaşmada ya da kiloyu korumada, metabolik hızı arttırmakta, stres ve depresyondan uzaklaştırma gibi pek çok faydası olmaktadır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler