FKÖ, Bahreyn’de düzenlenecek çalıştayın boykot edilmesini istedi

FKÖ, Bahreyn’de düzenlenecek çalıştayın boykot edilmesini istedi

Kimsenin Filistin halkı adına konuşma yetkisi olmadığını belirten FKÖ, Bahreyn’de düzenlenecek çalıştayın boykot edilmesini istedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu, Washington’un hayata geçirmeye çalıştığı Yüzyılın Anlaşması planının ilk adımı olarak Haziran ayında Bahreyn’de düzenlenecek çalıştay konusunda uyarıda bulundu.

Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenecek ekonomik çalıştaya katılmayı kabul eden ülkelerden kararlarından vazgeçerek çalıştayı boykot etmelerini isteyen FKÖ Yürütme Kurulu, yayınladığı bildiride, Arap ve Filistin topraklarını gayri meşru bir şekilde işgal eden terör çetesinin oluşturduğu tehlikeli ortama dikkat çekti.

Bahreyn’de düzenlenecek çalıştaya kesinlikle karşı olduklarını ifade eden FKÖ Yürütme Kurulu, çalıştaya davet edilen tüm ülkeleri, siyasi ve ekonomik kurumları çalıştayı boykot etmeye çağırdı.

ABD yönetiminin amacının Yüzyılın Anlaşması planının ekonomik yönünü uygulamaya başlamak olduğunu ifade eden FKÖ Yürütme Kurulu, Washington’un planın siyasi yönü konusunda da bir dizi adım attığına işaret etti.

Bildiride, Filistin halkı adına konuşmak için kimsenin yetkilendirilmediği belirtilerek, Filistinlilerin “Toprağa karşılık barış” ilkesini “Refaha ve paraya karşılık barış” ilkesiyle değiştirmeyi hedefleyen ABD planlarını reddetme konusunda görüş birliği içinde oldukları dile getirildi.

Bahreyn, önümüzdeki 25-26 Haziran tarihlerinde, barış anlaşmasının kabul edilmesi durumunda Batı Yaka'ya, Gazze'ye ve bölge ülkelerine yatırımın teşvik edilmesini öngören bir ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacak.

ABD yönetimi Ramazan'dan sonra Yüzyılın Anlaşması olarak isimlendirdiği ve birtakım Arap ülkelerinin yardımlarıyla Filistinlileri terör çetesi karşısında önemli tavizler vermeye zorlamayı amaçlayan planını kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler