Fotoğrafsız kimliğiyle sınava gelince içeri alınmadı

Fotoğrafsız kimliğiyle sınava gelince içeri alınmadı

​İstanbul'da sınav yerine gelen bir YKS adayı, nüfus cüzdanında fotoğrafı olmadığı için sınava alınamadı.

2 buçuk milyon öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) birinci oturumu başladı.

Cumartesi ve pazar günü 3 oturum şeklinde yapılacak olan sınava katılacak olan üniversite adayları sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri sınav binalarının önünde hazır bulundu.

İyi bir gelecek için iyi bir üniversite hayali kuran öğrenciler, yıl boyunca yoğun bir şekilde YKS için hazırlık yaptı. Bir yıllık çalışmalarının karşılığı olacak sınava katılacak olan adaylar sınavdan çıkacak sonuca göre üniversite tercihlerini verecekler.

Sınava dakikalar kala sınav binalarına alınan öğrenciler görevli polis tarafından detaylı bir şekilde aranarak salona alındı. Sınava kolye saat, takı, kalem silgi gibi malzemeler alınmazken kimlik kartı yerine ehliyet ile girmek isteyen adaylara kimlik kartları ile sınava alınabilecekleri uyarısında bulunuldu. YKS birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), sınavı saat 10.15 itibarıyla başladı.  Sınava giren öğrencilerle birlikte gelen aileler ise sınav binaları önünde çocuklarının sınavdan çıkmasını beklerken kimisi Yasin-i Şerif okuyup dua etti, kimisi de kafeteryalarda oturup sınavın bitmesini bekledi.

Sınava alınmayan adaylar oldu

Zeytinburnu ilçesi Veliefendi İmam Hatip Ortaokuluna gelerek sınava girecek olan Yusuf Kutlubaş isimli aday ise nüfus cüzdanında fotoğraf olmadığı için sınava alınmadı.

Fotoğraf olmadan sınava giremeyeceğini bilmediğini ifade eden Kutlubaş, “Bu sene üniversite sınavına girecek olan adaylardan birisiyim. Gaziosmanpaşa/ Yeşilpınar’da oturuyorum. Üniversite sınavı giriş yerlerini tercih ederken ilçeme yakın olan yerleri seçtim ama bana Zeytinburnu verdiler. Kendi arabamla bile yarım saat sürdü. Trafikle birlikte 40 dakikayı buldu. Kimlik kartına fotoğraf yapıştırılması gerekiyormuş ama o telaşla onu fark edemedim. Kimse de beni uyarmamıştı. Bu şekilde sınava girilemeyeceği söylenmiş ama ben fark edememişim. Benim de hatam var. Yine de Gaziosmanpaşa/Yeşilpınar’da oturuyorken sınav yerimin Zeytinburnu olması yanlış olmuş. 2 yıllık üniversite sınavını kaçırdım. Herkes dikkat etsin. Yanlış yapmasınlar. Biz kaçırdık sınavı, yapacak bir şey yok." dedi.

YKS birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT)sınavında, 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji ayrıca 5 din, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. Sınav 135 dakika sürecek.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT), 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 15-16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.