Fotomaraton yarışması başvuruları başladı

Fotomaraton yarışması başvuruları başladı

Gaziantep’te “Uluslararası Gastronomi Festivali” kapsamında düzenlenen ödüllü “Fotomaraton yarışması” yoğun ilgiyle karşılandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Gastronomi Festivali” başladı. Festival kapsamında ödüllü “Fotomaraton Yarışması” yoğun ilgiyle karşılandı. Yarışmaya katılmak için uzun kuyruklar oluşturan profesyonel fotoğrafçılar, Gaziantep’in yöresel yemeklerini fotoğraflarla tanımlamaya çalışacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV)’in ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve THY gibi çok sayıda kurum ve kuruluşların desteği ile başlayan Gaziantep “Uluslararası Gastronomi Festivali” kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. 

Bu kapsamda marka değerine değer katacak Antep sofrası ve dünya gastronomi kenti Gaziantep’in mutfak kültürü ödüllü fotomaraton yarışmasıyla da yeni bir boyut kazanacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel fotoğrafçılar, Çetin Emeç Salonu girişinde sabahın erken saatinde toplanarak kayıt için sıraya girdi.

İstanbul’dan yarışmaya katılan Mine Ertuğrul, fotoğrafçılık sanatını uzun yıllardır yaptığını bildirerek, Gaziantep’in yemeklerinin ve tarihinin fotoğraflarla keşfedilmesi gerektiğini vurguladı.

Yarışmaya İzmir’den katılan Bülent Durtaş da fotomaraton yarışmasının ciddi bir yarışma olduğunu belirterek, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

2013 yılı Fotomaraton Yarışması’nın birincisi Giresun’dan Kemal Özkılıç da Türkiye çapında prestijli yarışmaların arttırılmasını isteyerek, yarışmacılara başarı diledi.

Yarışmaya katılan İstanbul’dan katılan Sezai Özaltın, "Uluslararası Gastronomi Festivali" kapsamında dünya gastronomi kenti Gaziantep’in mutfak kültürü ödüllü fotomaraton yarışmasının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, fotoğraflarla Gaziantep’in eşsiz mutfağına ışık tutacaklarını bildirdi.

Kaydını yaptıran yarışmacılar, yarın saat 23.00’a kadar fotoğrafını teslim edecekler. Dereceye giren yarışmacılar, çeşitli para ve plaketle ödüllendirilecek. Yarışmada birinciye 6 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye ise bin 500 lira para ödülü verilecek.

Ayrıca yarışmada mansiyon ödülü ise 500 lira olarak belirlendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler