Frankfurt'ta ‘Dünya Kudüs Günü’ yürüyüşü

Frankfurt'ta ‘Dünya Kudüs Günü’ yürüyüşü

Almanya'nın Frankfurt şehrinde ‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle yoğun bir katılımla yürüyüş düzenlendi. Etkinlikte Kudüs'ü işgal eden İsrail tel'in edilirken, mazlum Filistin halkının şahsında tüm mazlumlara destek sloganları atıldı.

İsrail'in işgali altında bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgürlüğü için Ramazan ayının son Cuma’sında düzenlenen ‘Dünya Kudüs Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde yaklaşık bin kişinin katılımıyla bir gösteri tertip edildi.

Cumartesi günü öğleden sonra saat 15.00'de Frankfurt Merkez Tren İstasyonu önünde toplanan müslümanlar, “Mescid-i Aksa onurumuzdur, çocuk katili İsrail Filistin'den defol, Filistin için özgürlük” sloganları eşliğinde kentin Fuar Meydanı’na kadar yürüdü. Kadınların yoğunlukta olduğu yürüyüş esnasında bir grup Siyonist’in göstericilere sataşması üzerine yaşanan kısa süreli gerginlik, görevlilerin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.   

Fuar meydanında varıldığında burada önce Kur’an Kerim okundu, daha sonra Almanca ve Türkçe konuşmalar yapıldı.

“Onlar bizim kanımızı döktükçe biz var olacağız”

Etkinliği organize eden Offenbach Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi adına Türkçe konuşma yapan Muhammed Avcı, İsrail'e destek veren Avrupalı liderlere seslenerek, “Müstekbir güçlere bir şeyler söylemek istiyorum. Onlar bizi öldürmekle ve bizim kanımızı dökmekle bizleri yıldıramayacaklarını buradan ilan ediyoruz. Onlar bizim kanımızı döktükçe biz var olacağız. Ve nihayet kanımızla onları boğacağız.” dedi.

Etkinlik, 14 maddelik bildirinin okunmasıyla sona erdi. (Ahmet Bayram – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.