Fransa Mulhouse'da Kutlu Doğum etkinliği

Fransa Mulhouse'da Kutlu Doğum etkinliği

Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifinin her yıl Kutlu Doğum Mevsiminde düzenlediği Avrupa geneli Kutlu Doğum Haftası etkinliği, bu yıl Fransa’nın Mulhouse şehrinde binlerce Peygamber aşığının katılımıyla “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla gerçekleşt

Hz. Muhammed’in (sav) 1444. veladet yılı münasebetiyle başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinde organize edilen Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Avrupa Peygamber Sevdalıları’nın her yıl düzenlediği Avrupa Geneli Kutlu Doğum Etkinliği ise bu yıl Fransa’nın Mulhouse şehrinde binlerce Peygamber aşığının katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik Karadağ Cumhuriyeti'nden Abdurrahman Kaçar Hocanın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu Mücahit Haksever’in yaptığı “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliğinde, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, Vahdet İlahi Grubu, Grup Susa, Grup Rehber, Vuslat İlahi Grubu, Umut İlahi Grubu'ndan oluşan ilahi sanatçıları Arapça, Türkçe ve Kürtçe dillerinde Teleal Bedru Aleyne ilahisini seslendirdiler.

“Allah (cc) seninle bizleri aydınlattı”,

Daha sonra Türkçe ve Kürtçe selamlama konuşmasını yapması için Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Molla Abdulvahap Yıldız mikrofona davet edildi. Yüzlerce kilometre yol kat ederek etkinliğe katılan peygamber aşıklarına teşekkürle konuşmasına başlayan Yıldız, şunları kaydetti: “Sen hoş geldin Ey Allah’ın Resulü (as). Üzerimize güneşler doğdu, sadece bir güneş değil üzerimize güneşleri doğurdun. Karanlık olan dünyamızı bize aydınlattın ve karanlık olan bir devirde geldin. O’nun (sav) gelişi bizim aydınlığımızdır. Peygamber Sevdalıları adına hepinize tekrar tekrar hoş geldiniz diyorum.”

Yıldız’ın konuşmasının ardından Fransızca selamlama konuşmasını yapması için Uğur Suiçer mikrofona davet edildi. Avrupa Yetim Der ile Peygamber Sevdalılarının birlikte organize ettiği etkinliğe gelen herkesin kendilerini onurlandırdığını ifade eden Suiçer, özellikle etkinliğe maddi katkı sunan sporlara teşekkür etmek istediğini belirtti.

Selamlama konuşmalarından sonra sahne alan Bilal Güler’in seslendirdiği “Kani Muhammed Mustafa” isimli esere salondakiler hep bir ağızdan eşik etti. Diğer ilahi gruplarının Hz. Peygamber’e atfen bestelenen eserleri okumasının ardından Almanya’nın Hamburg şehrinde İslam Merkezi Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Ehlibeyt Alimleri Birliği başkanlığını da yürüten Ayetullah Dr. Rıza Ramazani mikrofona davet edildi.

Hz. Muhammed'in (sav) mevlidini neden kutluyoruz?

Konuşmasının başında böylesi görkemli ve coşkulu bir etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Dr. Ramazani, Kutlu Doğum etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  Sohbetini birkaç başlık altında yapacağını söyleyen Ramazani, birinci başlıkta Hz. Muhammed'in (sav) mevlidinin neden kutlandığı hususuna açıklık getirmek istediğini belirterek, “Bakın değerli bacı ve kardeşler, İslam'da Mubah adı verilen büyük bir alan vardır. Gelenek ve göreneklerimizin çoğu bu mubah dairesi içerisindedir. Her geçen daha coşkulu, görkemli ve mükemmel bir şekilde Peygamberimizi anarak saygı ve teşekkürlerimizi bildirmek için bu toplantıları tertiplemeliyiz. Bizler bu toplantıları fırsat bilerek hem kendi neslimize, hem de yaşadığımız bu toplumun çoğunluğunu oluşturan gayri Müslimlere sevgili Peygamberimizi tanıtmaya çalışmalıyız. Peygamber efendimizin ilmi siretini, ameli siretini, davranışlarını önce kendimiz hayatlarımıza tatbik etmeli ve aynı şekilde yaşadığımız topluma da bunu yansıtmalıyız. İşte bu gibi etkinlikler bizim için büyük fırsattır. Çünkü Peygamberimizi her yönüyle tanıtma fırsatı veriyor” diyerek Kutlu Doğum etkinliklerinin önemine dikkat çekti.

“Allah’ın günlerini hatırla”

Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın günleri olarak nitelendirilen bazı günlerin olduğun söyleyen Ayetullah Ramazani, “Allah’ın günlerini hatırla. Peygamber efendimizin Kutlu veladetlerinden daha önemli bir gün ne olabilir. Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber böyle bir günde dünyaya gelmiştir. Öyleyse O’nun kutlu doğumunu ‘Eyyamullah’ olarak bilip, bu günü bütün insanlara, O’nu sevenlere ve O’nu tanımak isteyenlere hatırlatmak lazım. Bunu fırsat bilerek peygamberi tanıtmalıyız.” dedi.

“Peygamberi anlatmaktan daha büyük bir şiar olabilir mi?”

Yine sembolik olarak ilahi şiarları ve önemli ritüelleri hatırlatmak gerektiğini aktaran Ramazani, “Peygamberimize olan sevgi, peygamberi yüceltmek, peygamberi anlatmaktan daha büyük bir şiar olabilir mi? Biz bugün burada bu şiarları ihya etmek için bir araya geldik. Bir diğer husus da Allah-u Teala Kur’a’nı Kerim’de buyuruyor ki; ‘İlahi nimetleri’ hatırlayın, konuşun, canlı tutun.’ Peygamber efendimiz bizim hidayetimiz, vahdetimiz, birlik ve beraberliğimiz, onurumuz her şeyimizdir. En büyük nimettir bizim için. Öyle ise nerede konuşacağız bu nimeti. Bu toplantıları tertipleyerek, bu gibi ilahi nimetleri hatırlamamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim peygamberimizi adalet peygamberi olarak tanımlanıyor”

Son zamanlarda medyaya yansıyan bazı görüntüler üzerinden oluşturulan algı operasyonlarına da dikkat çeken Dr. Ramazani, bunu yapanların Peygamber efendimizi ve İslam’ı şiddet, dehşet dini şeklinde lanse ettiklerini belirtti. Ramazani, “Bunların yaptıklarının İslam ve Peygamberinizle uzaktan-yakından bir ilişkisi yoktur. Değerli bacılar ve kardeşler, Kur’an’ı okuyalım, Kur’an-ı Kerim’de peygamberimizi adalet, merhamet, şefkat ve hilm peygamberi olarak tanımlanıyor. O’na aidiyetini iddia edenlerin yaptıklarıyla peygamberimiz arasında bir irtibat söz konusu değildir. Bizim kanaatimize göre, bunlar birilerinin laboratuarlarda ürettiği virüslerdir ve İslam’ı yıkmak için üretilmişlerdir.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ayetullah Ramazani’nin konuşmasının ardından Kürtçe ve Türkçe mevlid okundu, daha sonra Basel Said-i Nursi Kız İlahi Grubu ilahi ve şiirler okudu. Küçük kızın okuduğu şiir sırasında bazı peygamber âşıklarının duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.

“Saldırıya uğradığında hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadı”

 

Sık sık salavatların getirildiği etkinlikte Molla Abdurrahman Ortaç da Kürtçe bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed'in (sav) ümmeti olmanın bir ayrıcalık olduğunun altını çizen Ortaç, Hz. Muhammed’in inananlar için her konuda örnek olduğunu hatırlattı.

Ortaç şunları kaydetti: “Hz Muhammed (sav)  camide imamdı, medresede öğretmen-eğitimciydi, savaş meydanında pehlivandı, kısacası her konuda bize örnektir.  Mekke sokaklarında saldırıya uğradığında hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadı… Muhterem Peygamber Sevdalıları, 124 bin peygamber arasında, peygamberlerin serveri Muhammed Mustafa’dır. Ayetullah Ramazan’nin belirttiği gibi, peygamberimizde bütün peygamberlerin ahlakı vardır. O’nda Yusuf'un (as) iffeti ve güzelliği, Musa'nın (as) korkusuzluğu, İbrahim'in (as) önderliği, Eyyub peygamberin sabrı gibi özellikler ahir zaman peygamberi Hz. Muhammed’de hepsi mevcuttur. Çünkü O (sav) son peygamberdir.” şeklinde konuştu.

Avrupa Peygamber Sevdalıları insiyatifinin organizesi sonucu, Mart ayında yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere plaketlerin verildiği programda, erkek çocukların oluşturduğu Basel Müjde İlahi Grubu iki ilahi seslendirirken, Hamburg Tevhid Tiyatro Grubu bu yıl da ilgiyle takip edilen bir tiyatro sahneledi. Basel Said-i Nursi gençlik kolları ise, etkinlikte gösterilmesi amacıyla tamamen kendi imkanlarıyla 15 dakikalık kısa bir film hazırladı. Kısa filminde tiyatro gösterisi gibi ilgiyle izlendiği görüldü.

“Risaleti Muhammed’in nuru sönse, kainat helak olur”

Programın sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz, kendilerine etkinliği düzenleme imkanı sunan salon sahibine özellikle teşekkür etmek istediğini belirterek, “Bu defa konuşmamı kısa keserek sadece sizlere teşekkür etmek istiyorum. Zira çok değerli konuşmacılar, müzisyenler, şiir okuyan kız çocuklarımız size söyleyeceklerimden çok daha fazlasını söylediler. Üstad Bediuzzaman’ın bir tespitini sizlerle paylaşarak konuşmamı sonlandıracağım. Üstad şöyle buyuruyor: ‘Eğer kainatta risaleti Muhammed’in nuru sönse, kainat helak olur. Eğer Kur’an’ın nuru sönse, kainat yine helak olur. Peygamber Sevdalıları’nın yapmaya çalıştığı iki şey var. Risaleti Muhammed’in nurunun ebediyete kadar insanlık alemi üzerinde ışık saçması ve Kur’an-ı Kerim’in insanlıkla buluşmasıdır. Bundan dolayı biz bütün Kutlu Doğum etkinliklerinde tema olarak, ‘Eşsiz önder Hz. Muhammed’i (sav) seçtik. Kainat ve insanlık bu güzel insanın önderliğine muhtaçtır.” şeklinde tespitlerde bulundu.

Yaklaşık 6 saat süren etkinlik, Avrupa Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın'ın yaptığı dua ile son buldu. (Hamza Korkut, Mehmet Kurt, Enes Suiçer, Sadık Tufan – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.