Fransa, Suriye’de askeri gücünü artırıyor

Fransa, Suriye’de askeri gücünü artırıyor

Fransa, Suriye Demokratik Güçleri adı altında bölgede varlığını devam ettiren PYD’nin elinde bulunan bölgelere askeri sevkiyatı artırıyor.

Fransa, Suriye’deki konumunu güçlendirmek amacıyla Suriye’nin kuzeyinde ve doğusunda Suriye Demokratik Güçleri adı altında varlığını devam ettiren PYD’nin elinde bulunan bölgelere askeri sevkiyatı artırıyor.

Suriye yerel kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Fransa ordusu, son bir hafta içerisinde Deyr Ez Zor’un güney kırsalı ve Fırat Nehrinin kuzeyinde bulunan Bağoz köyüne 6 topçu bataryası yerleştirirken, Ayn İsa, Haseke ve Rakka şehirlerinde ve Menbiç’te askeri gücünü artırdı.

Fransa’nın, bir taraftan Ayn İsa’da askeri gücünü artırma çalışmalarına devam ederken diğer taraftan da Halep’in kırsalında ve Fırat Kalkanı Bölgesi sınırına da askeri sevkiyat yaparak gücünü artırdığını ifade eden yerel kaynaklar, Fransa’nın, eş zamanlı olarak Türkiye-Suriye Sınırında bulunan Kobani’de de askeri gücünde artış gözlemlendiğini belirtti.

Bölgede denetimlerini devam ettiren Suriye ordusunun, Haseke-Kamışlı hattında Irak’tan giren 20 araçlık bir askeri konvoyu durdurduğu, yapılan aramada konvoyun Fransa’ya ait olduğu yönünde daha önce basına bilgiler düşmüştü. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler