Fransa'da Buteflika karşıtı protestolara sert müdahale

Fransa'da Buteflika karşıtı protestolara sert müdahale

Fransa'nın başkenti Paris'te on binlerce Cezayirli, Abdülaziz Buteflika'nın 5'inci kez adaylığını koymasını protesto ederken, polis, protestoculara sert müdahalede bulundu.

Fransa'nın başkenti paris'te toplanan on binlerce Cezayirli, 82 yaşındaki Abdülaziz Buteflika'nın 5'inci kez adaylığını koymasını protesto etti. Fransa polisi, göstericilere sert müdahalede bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık kitle, "Kurtuluş Cephesini müzeye koyalım, tek kahraman halktır, rejimden radikal bir mola istiyoruz" yazan pankartlar taşıyarak sloganlar attı.

Ülkenin Marsilya ve Bordeaux kentlerinde de protestoların yapıldığı belirtildi. Protestocular, Fransa hükümetinin "suçlu" olarak niteledikleri Cezayir rejimini desteklemesini eleştirerek, adil bir seçim çağrısında bulundular.

Cezayir'de Abdülaziz Buteflika'nın 5'inci kez adaylığını koymasını "4+1=0" denklemiyle yorumlayan protestoculara Fransa polisi, sert müdahalede bulundu. 

Buteflika, 2013 yılından beridir yakalandığı beyin kanserinden bu yana çok nadir göründü. 20 yıldır uzatılmaya çalışılan hükmü neticesinde, Cezayir'de son 28 yılın en büyük protestoları gerçekleştirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.