Fransa’da hükümet emeklilik reformunda geri adım attı

Fransa’da hükümet emeklilik reformunda geri adım attı

Fransa’da Başbakan Edouard Philippe, emeklilik reformu müzakerelerini tıkayan "64 yaş sınırı" uygulamasını geri çektiklerini açıkladı.

Fransa’da, sendikalar, perşembe günü düzenlenen ve 500 bin kişinin katıldığı ulusal genel grev gösterilerinin ardından bir kez daha hükümetten "herkes için 64 yaş sınırını" getiren maddeyi çekmesini istedi.

Sendikalar, bu haftanın ikinci büyük eylemi için de çağrı yaptı. Bunun üzerine başkent Paris başta olmak üzere, Fransa genelinde on binlerce çalışan, Sarı Yelekliler ile birlikte genel grev eylemine çıktı.

Sendikalara göre 150 bin kişi, hükümeti protesto etti. Kortej güzergahı üzerinde siyah maskeli ve giyimli gençler ile polis arasında yer yer sert çatışmalar yaşandı. Maskeli bir grup, mağazaların vitrinlerini indirmeye, reklam panolarını ateşe vermeye ve polise sert cisimler fırlatmaya başladı. Polis göstericileri gaz bombası ile dağıttı.

Paris ve Nantes kentlerinde çatışma haberlerinin gelmeye başladığı sırada, sendikalarla görüşen Başbakan Edouard Philippe, "Hükümetin sendikalara olan güvenini göstermek için yaş sınırını reformdan çektiğini" açıkladı.

Muhalefet partileri, hükümetin geri adımının "tümüyle taktik bir oyundan ibaret olduğunu" öne sürdü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.