Fransa'da Müslümanların yıllık buluşma programı başladı

Fransa'da Müslümanların yıllık buluşma programı başladı

Fransa İslami Organizasyonlar Birliği (UOIF) tarafından bu yıl 31'cisi düzenlenen Fransa Müslümanlarının Yıllık Buluşması Paris'te başladı.

PARİS -  Fransa İslami Organizasyonlar Birliği (UOIF) tarafından bu yıl 31'cisi düzenlenen Fransa Müslümanlarının yıllık buluşması başladı. Dört gün sürecek olan buluşmada Avrupa’nın her yerinden yüzbinlerce insanın gelmesi bekleniliyor. 
 


1983 yılından bu yana her sene yapılan ve dört gün süren Fransa Müslümanlarının Yıllık Buluşması'nda, dünyanın değişik ülkelerinden gelen alimlerin verdiği konferans ve seminerler, katılımcılar tarafından büyük beğeni topluyor.

 

Bu sene  Tarık Ramazan, Hani Ramazan ve daha birçok alimin konferans verececeği buluşmanın başlığının, ‘İnsallık, Aile ve beraber yaşamak’ olarak belirlendi. Konferanların yanı sıra Kur’an-ı Kerim  ziyafetleri nin de verileceği programa;  yabancı yazarlar, Fransız  politikacılar ve değişik kesimlerden insanların da  katılması bekleniyor.

 

Bu arada 12’incisi düzenlenen Kur’an-ı Kerimi ezberleme yarışmasında yarı finalde yarışan küçük Hafız Şeyma Mimoun,  yarışma esnasında ezbere okuduğu ayetlerle salondakilere duygu anlar yaşattı. Yarışma, Pazartesi günü bitecek.

 

Ayrıca islami ürünlerin tanınması va satışa sunulması için onlarca stand açıldı. Standlar arasında onlarca yardım kurtuluşu, Fransa'daki Cami ve dernekler de değişik standlar açtı. Standların en ilgi çekeni ise Rabia Standı ve Filistin için açılan standlar oldu.  (Enes Suiçer - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.