Fransa'da "Siyonizm karşıtlığı" suç sayılacak

Fransa'da "Siyonizm karşıtlığı" suç sayılacak

Fransa'da milletvekilleri, Siyonizm karşıtlığının (antisemitizm) ülkede suç sayılması için meclise kanun teklifi sunacaklar.

Fransa'da bir grup milletvekili, Siyonizm karşıtlığının (antisemitizm) suç sayılması için üzerinde durdukları tasarıyı meclise sunacaklarını açıkladı.

Fransa'da "Yahudi karşıtlığı" geçmişten bu güne dek artarak devam ediyor. Ülkede son zamanlarda Siyonizm karşıtlığı yüzde 74 gibi bir oranla arttı.

Özellikle sarı yelekli protestocuların düzenledikleri gösterilerde Siyonizm karşıtı sloganlar atıldığı ifade edilirken halk, sosyal medya ve internet üzerinden de Siyonizm karşıtlığını yaptığı paylaşımlarla sürdürüyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü protestolarına devam eden sarı yelekliler, "Pis Siyonist", "Pis ırk", "Fransa bizimdir" gibi sloganlar atmış ve bunun üzerine Twitter üzerinden açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "(Finkielkraut’un) Maruz bırakıldığı antisemitik hakaretler, bizim ne olduğumuzun ve bizi büyük bir ulus yapan şeylerin mutlak bir inkârıdır. Buna göz yummayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Milletvekillerinin meclise sunacakları kanun teklifi, sarı yeleklilere karşı yapılan bir hamle olarak değerlendiriliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.