Fuar, yapıldığı bölgeye istihdam kazandırır

Fuar, yapıldığı bölgeye istihdam kazandırır

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek fuarlar hakkında bilgi veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Fuar, yapıldığı bölgeye istihdam kazandırır." dedi.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek Van’da 1993 yılından itibaren başlayan fuar maratonuna Ajans Asya Fuarcılık firmanın 2006 yılından bu yana rol aldığını ifade etti.

2018 yılı içerisinde 7 fuar yaptıklarını belirten Güler, "Ajans Asya Fuarcılık olarak içinde bulunduğumuz 2018 yılını başarılı bir fuar maratonuyla bitirmiş bulunuyoruz. Van’ı bir fuar şehri yapma yolunda önemli bir mesafe aldığımız 2018 yılında 7 fuar yapılmış oldu. Bu fuarlara toplamda 700 firma katılım sağlamış, 400 bini aşkın ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Fuar bir pazarlama aracı, bir arz talep buluşması olmanın yanında aynı zamanda denildiği gibi bir kültürdür. Bu kültür dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan bütün ülkelerinde düzenli bir şekilde icra edilmektedir. Aynı zamanda gün geçtikçe önemini muhafaza ediyor ve etmeye de devam edecek. Ülkemizde birçok ilde yılda beş yüze yakın fuar yapılmaktadır ve her geçen gün kendilerini geliştirmektedirler. Bölgemizde de birçok ilde fuarlar yapılmaktadır. Fuar kültürünü geliştiren illerden Van önemli bir mesafe kat etmiştir. Van’da 1993 yılından itibaren başlayan fuar maratonuna firmamız Ajans Asya Fuarcılık 2006 yılından bu yana rol almıştır. Daha önceleri yılda bir defa yapılan fuar sayısı günümüzde 7’ye çıkmıştır. Bu, Van için çok önemli bir kazanımdır. Çevremizdeki illere baktığımızda bizden çok daha iyi gelişmiş iller var fakat Van’da yapılan bu fuar çeşitliliğini hiç birisinde göremezsiniz." ifadelerini kullandı.

"Fuar, yapıldığı bölgeye bir güven kazandırır"

Güler, Fuarların yapıldığı bölgelere güven kazandırdığına dikkat çekerek "İstihdam kazandırır, iş kazandırır ve ekonomisini canlandırır ilin markalaşmasına hizmet eder.  Bir memlekette fuar varsa orda güven, yatırım, iş ve aş vardır. Ajans Asya Fuarcılık olarak biz; Van’da yıllardır fuar yaparak halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Dedik ya fuarlar güven telkin eder; evet Van’da deprem oldu biz fuar yapmaktan geri durmadık, bölgesel olaylar vuku bulurken herkes bölgeden kaçarken biz Ajans Asya Fuarcılık olarak inançla sebatla Van’da fuar yapmaya devam ettik. Çünkü biz, Van’da güveni ve yatırım yapılabilirliği hep canlı tutmaya gayret ettik. Bütün bu olumsuzluklara ve imkânsızlıklara rağmen, bu başarıyı elde etmek kolay olmasa gerek. Şu anda Ülke genelinde markalaşmış Uluslararası fuarları gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz." dedi.

"2019 yılında Van’ımıza üç yeni fuar daha kazandıracağız"

Yeni yılda Van’a üç yeni Fuar kazandıracaklarını bildiren Güler, "2019 yılında yapacağımız fuarlarımızdan söz etmek istiyoruz. Başta Mobilya Fuarı olmak üzere Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel Ürünler Fuarı, Eğitim, İnovasyon ve Bilişim Fuarı, Tekstil Fuarı, Enerji Fuarı, Van Asya İpekyolu Fuarı ve Uluslararası nitelik kazanan 10. Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı ile yine en az 7 fuarla hizmet etmeye devam edeceğiz. 2019 yılında Van’ımıza üç yeni fuar daha kazandırmış olacağız. Bunlar; Van Mobilya Fuarı (VAMOB), Yöresel Ürünler Fuarı ve Eğitim, İnovasyon ve Bilişim fuarlarıdır." şeklinde konuştu.

Süleyman Güler 2019 yılı içerisinde yapmayı planladıkları fuarları başlıklar halinde basınla paylaştı.

Van Mobilya Fuarı (VAMOB)

Türkiye'nin en seçkin Mobilya markalarının yer alması hedeflenen VAMOB (Van Mobilya Fuarı) 19 - 24 Mart 2019 tarihleri arasında ilkini yapmayı hedefliyoruz.  Van, coğrafi konum itibariyle Doğu Anadolu'nun en iyi gelişmiş illerinden biridir. İran'a olan sınırından dolayı da bölgenin ticaret merkezi haline gelmiş bulunmaktadır. Bölgedeki merkezi konumu dikkate alındığında ise yaklaşık 20 milyon nüfusa hitap eden bir ticaret merkezi potansiyeline sahiptir. Bu perspektiften bakıldığında çevresindeki iller ve bölgesindeki yerleşim merkezlerinin kendisine olan ticari ihtiyaçtan dolayı büyük bir alım potansiyeline sahiptir.

Bölge illeri arasında büyük ve alım gücü yüksek bir nüfusa sahiptir. Çevresindeki iller ile beraber yaklaşık 2 bin mobilya üreticisi ve satıcısı ticaret yapmaktadır. Bunun yanı sıra ülkemizdeki mobilya üretici firmalarının Van'daki bayileri en çok satış yapan sıralamasında defalarca en ön sıralarda bulunabilmeyi başarmışlardır.

Ülkelerindeki 25 günlük nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen çok sayıda İranlı turist, mart ayının ortalarından itibaren Van’a akın etmeleri, bu tarihlerde Van’da Shopping Fest indirim festivali olması ve İranlıların Türk mobilyasına olan talepleri, aynı tarihlere denk gelen mobilya fuarımızı bir ticari fırsata dönüştürmektedir

Mobilya ve Ev Tekstili ürünlerinde İran pazarına perakende sektöründe son dönemlerdeki ambargolar ve Türkiye'nin ambargolardan muafiyeti göz önüne alındığında çok daha büyüyeceği öngörülmektedir. Türkiye Mobilya ev Tekstili ürünleri, İran pazarında firma ve marka düzeyinde iyi bilinen ve tercih edilen bir konuma sahiptir. Dolayısıyla İran pazarı, bizler için bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de önemli bir potansiyel vadediyor.

Van ve Bölgesindeki halkın çoğunluğu, her zaman lüks mobilya alıcısı olmuştur. Bunun yanı sıra her zaman yeniliği ve modayı yakından takip eder. Bu fuar ticaretin gelişmesinde ve perakende sektörünün büyük başarıları ile taçlanacağına şüphe yoktur.

Nasıl bir fuar?

Gelecekte; tasarımdan pazarlamasına, üreticiden tüketiciye, mobilya sektörünün zincirini oluşturan bütün halkalarını bu fuarda buluşmasını sağlayacak bir ortam oluşturma vizyonu ile Van Mobilya Fuarı büyük bir ticari platformun oluşmasında öncü olacaktır. Van’ın bölgesel merkez haline gelmesi sektör temsilcilerinin desteği ve yönlendirmeleri ile mümkündür.

Vanlı mobilyacılar fuarlarına sahip çıkarsa, yakın gelecekte bölge ve ülke ekonomisinde özellikle de mobilya sektöründe belirleyici rolüyle ticari takvimlerde yerini alacağına, Van’ın sektörel buluşma noktası olacağına inanıyoruz.

Van Mobilya Fuarı, Van ve Bölgenin Fuarı olacak. Van, bölgesindeki iller arasında bilindiği gibi her zaman öncü ve ileri bir konumdadır. Bu bakımdan özellikle Van deyince çevre illeri de düşünmüş olacağız. Bu durumda İnegöl’de olduğu gibi Van ve Bölge illerindeki mobilya üreticisi ve satıcısı fuarda yer alma öncelik hakkına sahip olacaktır. Bölge dışında gelecek talepler Van’da faaliyet gösteren firmalarımıza yönlendirilmekle değerlendirilmeye alınacaktır.

Eğitim, İnovasyon ve Bilişim Fuarı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Öncülüğünde Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve diğer paydaşlar ile gerçekleşecek fuarda inovatif fikirlerin ekonomiye kazandırılması, bilişim ve teknolojide gelinen son nokta, eğitim ve kariyerin tartışılacağı bir platform olacaktır.

Yöresel Ürünler Fuarı

Özellikle bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş ürünler ve günümüzde ülke genelinde trend olan ürünlerin sergileneceği bir fuar olacaktır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.