"Fuara katılım açısından en büyük pay Gaziantep’e ait"

"Fuara katılım açısından en büyük pay Gaziantep’e ait"

​Almanya’nın Hannover kentinde açılan "Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"nı ziyaret eden Türkiye Hannover Başkonsolosu, yetkililerden fuar ve halı sektörü hakkında bilgiler aldı.

Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Malaman, Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"nı ziyaret etti. Fuara Türkiye’den katılan firmaları GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan’la birlikte ziyaret eden Malaman, Gaziantepli firmaların yazdığı başarı öykülerinin gurur verici olduğunu söyledi.

Almanya’nın Hannover kentinde açılan halı fuarına 160 firmasıyla katılan Türkiye, bu yıl da 9’ncu kez alan ölçüsü bakımında birinciliği kimseye bırakmadı.  83 markasıyla 2018 halı koleksiyonunu burada görücüye çıkaran Gaziantepli halıcıların stantları da adeta rekor düzeyde ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

Fuarı ziyaret ederek GAHİB Başkanı Kaplan’dan fuar ve halı sektörü hakkında bilgiler alan Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Banu Malaman, Türkiye’den fuara katılan firmaların stantlarını çok büyük bir gururla ziyaret ettiğini, dünya standartlarında bir birinden farklı ürünlerle dünya halı sektörünün en önemli oyuncusu haline gelen Gaziantepli halıcıları kutladığını ifade etti.

Malamam, "Hannover Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına Türkiye’den 160’ın üzerinde firma katılıyor. Bunların büyük bir kısmı Gaziantep’ten geliyor. Gaziantepli firmaların sektörde etkin oldukları hem stantlarından hem yapılan işlerden hem de ürünlere olan taleplerden belli. Gaziantep dışında diğer illerimizden de katılımcılarımız var. Fuara katılım açısından en büyük pay da Gaziantep’e ait. Başarılı bir fuar olarak değerlendiriyorum. Fuar süresince konsolosluğumuz firma yetkililerine ve katılımcılara her türlü teknik desteği sağlıyor. Özellikle Ticari Müşavirliğimiz bu konuda firmalarımızla sürekli koordinasyon halinde." dedi.

Türkiye adına büyük bir gurur yaşadıklarını belirten Malaman, firmaların dünya standartlarına, stantları ve ürünleriyle dünyanın diğer devleriyle boy ölçüştüğünü, fuarın Türkiye’ye ve halkına hayırlı olmasını dileyerek, katılımcı firmalara da başarılar temenni etti.

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan da Malaman’a fuara katılan firmalarla ilgili bilgiler verirken, uzun yıllar önce İran halılarının ünlü olduğunu ancak artık dünyada Gaziantep halı trendinin daha hakim olduğunu belirtti.

"Almanya’da Türkiye adına büyük başarılara imza atılıyor"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu da Almanya’nın Hannover kentinde açılan "Uluslararası Domotex 2018 Halı ve Zemin kaplamaları Fuarı"nda stant açan firmaları ziyaret etti.

Gaziantep’in halı hikâyesiyle dünya liderliğine yerleştiğini belirten Hıdıroğlu, kentin farklı sektörlerde de yeni hikayeler yazmaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek ziyaret ettiği fuar ile ilgili GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’den hakkında bilgi aldı.

Gaziantepli halıcılara ait stantlarda incelemelerde bulunan ve fuarda stant açan tüm firmaları tek tek ziyaret eden Hıdıroğlu, Almanya’da Türkiye adına büyük başarılara imza atıldığını, bu gururu herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep’in halıyla önemli bir hikâye yazarak kentin adını dünya liderliğine yazdırdığını ifade eden Hıdıroğlu, "Domotex 2018’e katılan firmalarımızı GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve Halıcılar Odası Başkanımız Mehmet Törer’in şahsında kutluyorum. Gaziantep halı üzerine gerçekten büyük bir hikâye yazdı. Bu hikâye kentimizi bu sektörde dünya liderliğine taşıdı. Gaziantep’in diğer sektörlerde de yeni hikâyeler yazmaya ihtiyacı var." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.