Furkan: Bu hayır kervanı daha güçlü olabilir

Furkan: Bu hayır kervanı daha güçlü olabilir

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Ramazan ayında yaptıkları yardımların net rakamları yayınladıkları faaliyet raporuyla kamuoyuyla paylaştı.

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Ramazan ayında yaptıkları çalışmalar ve ulaştıkları fakir aile sayısını belirten Ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı.

 

Toplamda  3717 aileye ulaştıklarını ve bu ailelere 268 bin 255 TL değerinde yardım yapıldığı belirtilen raporda 1785 aileye toplam değeri 67 bin 953,50 TL değerinde gıda paketi,  476 ailede 2776 kişiye, 139 bin 112,50 TL değerinde giyim ve 298 aileye 3 bin TL değerinde beyaz et yardımı yapıldığı belirtildi.

 

Ramazan  ayı boyunca toplamda gıda paketi, kırmızı et ve giysi olarak 475 bin TL’lik yardım ulaştırma imkânı bulduklarını ifade eden Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıdık Furkan, bu yıl Ramazan ayında da genelde Diyarbakır’da, Umut Kervanı olarak faaliyet yürüttükleri tüm il ve ilçelerde fakir ve muhtaç ailelere yardım eli uzakmış olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

 

“Ramazan’da binlerce muhtaç kardeşimizin ihtiyaçlarını gidermenin sevincini yaşıyoruz”

Furkan, “Umut Kapısı Gıda Bankası olarak yola çıktığımız ilk günden bu yana ‘ zengin ve fakirler arasında köprü olma’ görevini gün be gün daha sağlam bir zemine oturtmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. Hamd olsun bu yılda gerek Ramazan ayı öncesi gerekse de Ramazan ayında ve sonrasında alicenap, cömert Diyarbakır halkının da desteği ve bizlere olan güveni ile çıktığımız bu hayır yolculuğunu belirlediğimiz hedefin çok üzerinde aileye ulaşarak tamamlamış olduk. Raporda belirtildiği gibi bu yılda Ramazan ayında binlerce muhtaç ailemize ulaşarak bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderebilmenin sevincini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Bu hayır kervanı daha güçlü olabilir”

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan ve Diyarbakır’da faaliyet yürüten Yetim-Der ile yaptıkları ortaç çalışmada da 100 yetim çocuğun giyim mağazalarında giydirildiğini belirten Furkan, “Bunlar güzel ve geride birer eser bırakacak çalışmalardır. Tüm hayırsever kardeşlerimizden öncelikle bu hassasiyetlerinden dolayı Allah Razı olsun diyorum. İkici olarak, bu güzel hizmetlerin devamının sağlanması adına tüm imkan sahibi kardeşlerimize bir kez daha sesleniyorum. Bu hayır kervanı daha güçlü olabilir. Bu hayır ipini daha da kalınlaştırıp insanımız ve hayır kurumlarımız arasında kopmaz bir bağ haline getirebiliriz. Bunun için hepimizin birey olarak bu hayır kurumlarına sahip çıkması ve bu kurumlarımızın devamını sağlamak için bir çaba sarf etmesi gerekir. Umut ediyorum ki Diyarbakırlılar bunu çok daha iyi bir yere taşıyacak ve Allah’ın onlara emanet ettiği bu fakirlerine sahip çıkacaktır. Akşam evine götürdüğü 3 ekmekten birini de kardeşim için diyerek ayırabilecek cömertliği gösterebilecektir.” ifadelerini kullandı.

 

“Elbette ki şeytan bizi fakirlikle korkutabilir”

Yaptıkları çalışmaları ve ulaştığı fakir ve muhtaç insan sayısının yardım edebildiklerinden çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Furkan, daha fazla muhtaç aileye ulaşabilmek için toplum olarak daha duyarlı olunmasını talep ederek, “ bu insanlar için harcayacağımız miktar bizi fakir etmez. Elbette ki şeytan bizi fakirlikle korkutabilir. Ancak şunu bilmemiz lazım gelir ki: Allah yolunda sarf edilen her bir kuruş misliyle karşılık bulur. Umarım bu şuurla hareket ederiz.” temennisinde bulundu. (Fikret Özkan  - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler