Furkan Vakfına yakınlığıyla bilinen öğrenci evleri mühürlendi

Furkan Vakfına yakınlığıyla bilinen öğrenci evleri mühürlendi

​Faaliyetlerinin geçici olarak men edildiği Furkan Vakfı’na yakınlığıyla bilinen öğrenci evlerinin mühürlendiği, eşyaların dışarı çıkarıldığı belirtildi.

Adana’da mesken olarak kullanılan Furkan Vakfı’na yakınlığıyla bilinen öğrenci evlerinin mühürlendiği, eşyaların dışarı çıkarıldığı belirtildi.

Seyhan ilçesinin Karasoku, Ulucami, Yeşilevler mahallelerine ve Abidin Paşa Caddesinde mesken olarak kullanılan öğrenci evlerinin, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ve Valilik makamının onayıyla "izinsiz ve kaçak oldukları" gerekçesiyle şubat ayında kapatmaya hazır hale getirilmesi tebliğ edilmişti.

Tebliğin ardından söz konusu evlerin mühürlenmesine polis ve zabıta ekipleri eşliğiyle başlandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde öğrencilerin çoğunun bayan olduğu ve eşyaların dışarıya çıkarıldığı görülüyor. Görüntülerde öğrencilerin zabıta ekiplerine direndiği ve tepki ortaya koydukları görülüyor.

Öğrenciler, kapatılan evlerin Furkan Vakfı’nın yurtları gibi gösterilerek kapatıldığını, vakıf ile hiçbir bağı bulunmayan bu evleri ortaklaşa kiraladıklarını belirtiyor.

Evlerini boşaltmaları istenen ve mağdur edilen ev sahipleri ise yapılan bu uygulamanın hukuksuz olduğunu ifade ediyor.

Furkan Vakfı soruşturması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik operasyon düzenlemiş aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltıların ardından Adana Asliye Hukuk Mahkemesi’nce Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na kayyım atanmış ve Adana Valiliği de vakfın faaliyetlerinin, geçici olarak men edildiğini duyurmuştu.

9 Şubat'ta mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Alpaslan Kuytul, Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç ve Ali Alagöz tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.