Futbol turnuvasını kazanan takımlara Kur'an hediye edildi

Futbol turnuvasını kazanan takımlara Kur'an hediye edildi

Hür Gençlik Futbol Turnuvasında şampiyon olan takımlara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

1 Mart tarihinde 16 takımın katılımı ile başlatılan Hür Gençlik Futbol Turnuvasında şampiyon olan Yılmaz Spor ve turnuvada ikinci olan Temel Spor oyuncularına Kur'an, plaket ve  her bir oyuncuya kitap seti verilerek tebrik edildi.

Düzenlenen programda maçta görev yapan hakemlere de birer adet Kur'an ve kitap seti hediye edildi.

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi ve bölgenin tanınmış alimlerinden M. Ali Arslan, bu turnuvada ödül olarak Kur'an verilmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Arslan, "Gençlik sporda olduğu gibi İslam'da da aktiftir. Sporda aktif olduğu gibi Kur'an okumada da aktiftir, mücadelede de harekette de aktiftir, şehadet de aktiftir. Hep gençlik öndedir. Onun için biz gençlerimizi spora yönlendiriyoruz ama spora kul köle olmaları için değil. Spor bizim için bir araçtır; amaç değil. Gençlerimiz bunu bu şekilde anlaması lazım. Spor bizim için gençleri oraya getirip Allah'ın davasını tanıtmak için bir araçtır. Yoksa bütün gücümüzü spora versek peki İslam davası ne olur? Onun için aziz kardeşlerim, bu genç kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ödül olarak Kur'an-ı Kerim veriliyor; en büyük ödül Allah'ın kelamıdır. Allah'ın kelamını hem okuyun hem okutun hem de insanlara hediye edin." dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.