Garzan Vadisinde 5 bin yıllık Höyük

Garzan Vadisinde 5 bin yıllık Höyük

Batman'da "Garzan Vadisinde 5 bin yıllık bir yerleşme Greamer Höyük" konulu konferans düzenlendi.

BATMAN – Batman Müze Müdürlüğü tarafından Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Garzan Vadisinde 5 bin yıllık bir yerleşme Greamer Höyük” konulu konferans düzenlendi.

 

Konferansa Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Müze Müdüriyesi Tenzile Uysal, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Pulhan ve öğrenciler katıldı.

 

Konferansta Greamer Höyük ile ilgili Doç. Dr. Gül Pulhan, kısa bir konuşma yaptı. Pulhan, “Greamer kazısı Batman ile Siirt arasında Garzan Çayının üstünde bir yerdedir. Garzan Türkiye’deki ilk petrol kuyularının açıldığı yerlerden biridir. Garzan Vadisi Ortadoğu’nun çok büyük iki zenginliği olan hem petrol hem de arkeolojik yer altı kazılarıyla sabit bir yerdir. Greamer kazısının yapılma sebebi, Ilısu Barajı nedeniyle yapılan kurtarma kazısı projesidir. Biz bu kapsamda 2009 yılında kazılara başladık. Garzan’ı seçmemizin nedenlerinden biri de, az araştırılmış ve yüzde yüz su altında kalacak bir yer olmasıdır.” dedi.

Pulhan, daha sonra katılımcılara Garzan Vadisinde 5 bin yıllık bir yerleşme Greamer Höyük hakkında bir sunum yaparak orada yapılan kazı çalışmaları ve bulgular hakkında detaylı bilgiler verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler