Gastroway heyeti Diyarbakır’ın yöresel ürünlerini beğendi

Gastroway heyeti Diyarbakır’ın yöresel ürünlerini beğendi

​Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde düzenlenen Gastroway etkinliğinde yöresel ürünleriyle zirveyi Diyarbakır yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde düzenlenen Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illerini kapsayan Gastroway etkinliğinde yöresel ürünleriyle zirveyi Diyarbakır yaptı.

17 uluslararası şef ve 4 gastronomi yazarından oluşan heyet Diyarbakır’da yerel kurumların işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikler ile karşılandı.

Sabah kahvaltısında heyete Diyarbakır örgü peyniri, otlu peyniri, mırtoğe, tandır ekmeği, Diyarbakır çöreği, patile gibi yöresel ürünler sunuldu.

Bir restaurantta yapılan kahvaltının ardından Hasanpaşa Hanı’nda menengiç kahvesi ikram edilen heyet daha sonra Diyarbakır Kadayıfı ve Sütlü Nuriye’nin imalatını görmek için Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir kadayıf üretim atölyesini ziyaret etti. Burada kente ait her iki tatlının yapımını izleyen uluslararası şef ve yazarlar üretim aşamalarından ve ürünlerin tadını oldukça beğendi.  

Kadayıf ve sütlü Nuriye tadım atölyesinden sonra Hancı Restoran’da kente ait yöresel yemeklerin sunumu gerçekleştirildi. Ayvalı kavurma, kaburga dolması, saç tava, içli köfte, meftune, kibe bumbar, mehir gibi yöresel yemeklerin ikram edildiği yemekte heyete yöresel ürünler hakkında detaylı bilgiler sunuldu ve yaklaşık 20 çeşit yöresel ürünü tatmaları, üretimi hakkında bilgi almaları sağlandı.

Daha sonra Baharatçılar Sokağı’nı gezen heyet, Dengbej Evi’nde reyhan şerbeti ikramı ile dengbejleri dinledi.

Keçi Burcu ve Hevsel Bahçelerini ziyaret ederek, Hevsel bahçeleri’nde üretilen meyve ve sebzelerin kentteki yöresel ürünlerde, lezzetlerde önemli bir yeri olduğu hakkında bilgi aldı.

Heyet için 60 farklı yöresel lezzetin yer aldığı tadım atölyesi düzenlendi

Akşam yemeği için yerel kurumlar işbirliğinde düzenlenen tadım atölyesinde heyete 60 çeşit yöresel lezzet sunuldu ve kentin sivil mimari ürünlerinden biri olan ev olarak kullanılan Cemil Paşa Konağı’nda yaşam, mutfak kültürü hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Oldukça ilgi gören tadım atölyesi heyetin program boyunca gördüğü ve en çok etkilendiği organizasyon oldu.

Organizasyonu değerlendiren DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, gastronominin ilin turizmine ve turizm sektöründe katma değer üretimine önemli katkıları olduğunu belirterek, organizasyona destek sunan tüm işletmelere ve kadınlara teşekkür etti.

Yerelde kadınların katılımı ile yöresel ürünlerin üretiminin sürdürülmesi için çalışmalar yapılacağını belirten Kaya, “Geliştirdiğimiz projeler, yerel kurumlarımız ve işletmelerimiz işbirliğinde yöresel lezzetlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

İLKHA

Gastroway heyeti Diyarbakır’ın yöresel ürünlerini beğendi

Gastroway heyeti Diyarbakır’ın yöresel ürünlerini beğendi

Gastroway heyeti Diyarbakır’ın yöresel ürünlerini beğendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler