Gayemiz Allah’ın (cc) rızasını kazanmaktır

Gayemiz Allah’ın (cc) rızasını kazanmaktır

Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na ilişkin açıklamalarda bulunarak, etkinliklerindeki ana gayenin Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun bu yıl 7'ncisini düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için hazırlıklar devam ediyor.

Van’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, bu yıl kentte 10 binin üzerinde başvuru beklediklerini söyledi.

Sınava katılımın, her yıl artığına dikkat çeken Karabulak, Van ilinde her yıl bir önceki yıla oranla katılımın daha da arttığını söyledi. Karabulak, geçen sene sınava kayıt yapanların sayısının 9 bin olduğunu, bu sene ise sınava 10 binden fazla katılımın olmasını beklediklerini söyledi.

“Sınav 4 kategori üzerinden yapılacak”

Sınavın 4 kategori şeklinde yapılacağını belirten Karabulak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sınava katılımlar 4’üncü sınıftan başlıyor, 12’nci sınıfa kadar. Katılımcıları bu şekilde kategorilendirdik. Örgün eğitime dâhil olmayıp 18 yaşından büyük olan arkadaşlarımız dâhil olmak üzere sınavımız toplam da 4 kategori şeklinde yapılacaktır. Her kategori kendi içerisinde sınıflandırıldı.”

“Türkiye geneli dereceye giren 2 bin kişiye hediye”

Türkiye geneli sınava girenlerden dereceye giren 2 bin kişiye hediyeler verileceğini belirten Karabulak, “5’i umre olmak üzere toplamda 2 bin adet hediyemiz var. Bu hediyeler arasında tablet bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın, kol saatleri var. Tüm bu hediyeler sınava giren kardeşlerimizden dereceye girenler için.” ifadelerini kullandı.

“Asıl gaye Resulullah (sav)’ın hayatını tanıtmaktır”

Peygamber Sevdalıları olarak yaptıkları bu sınavlarla Hz. Peygamberin hayatının daha iyi tanıtılmasını sağlamak çabasında olduklarını belirten Karabulak, asıl gayenin ise Allah’ın (cc) rızası olduğunu söyledi.

Karabulak sözlerine şöyle devam etti: “Asıl gaye Allah’ın (cc) rızasını kazanmak. Bu vesilelerle peygamberimizin hayatını da daha iyi tanıtma imkânı buluyoruz. Bu vesileyle peygamber efendimizin hayatını öğrenen kardeşlerimizde büyük bir kazanç elde etmiş olacak ki, biz de sınavı yapmış olmanın maksadına o zaman ulaşmış olacağız. Yoksa bu sınav tamamen ödül endeksli bir sınav değil. Bu sınavın asıl ödülü ise Hz. Peygamberi tanımaktır. Bu yönüyle bakıldığında da aslında sınava giren herkes Hz. Peygamberi tanımakla ödüllendirilmiştir. Ve dolayısıyla kaybedeni olmayan bir sınavdır.”

“Resulullah (sav) hem dünyamız hem ahiretimiz için en güzel örnektir”

Siyer sınavı ve buna benzer etkinliklerin manevi bir kazanım olduğunu söyleyen Karabulak, bir Müslüman için en büyük kazanımın ise kendisi için en güzel örnek olan Hz. Peygamberi tanımak olduğunu söyledi.

Karabulak sözlerini şöyle bitirdi: “Herkes için kurtuluş reçetesi Resulullah’ı tanımaktır. Bu vesileyle 18 Şubat 2018 tarihinde düzenleyeceğimiz sınav için hazırlanmış olan kitabı okudukça O’nu (sav) daha iyi tanıyacak, siyerini daha iyi idrak etmiş olacağız.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.