Gayri ahlaki ilişkilerin önlenmesi konusu devlet eli ile bir çözüme kavuşturulmalı

Gayri ahlaki ilişkilerin önlenmesi konusu devlet eli ile bir çözüme kavuşturulmalı

Adıyaman’da faaliyet sürdüren STK’lar ahlaki yozlaşmanın ve evlilik dışı ilişkilerin toplumu ifsat ettiğini ve bu tür gayri ahlaki ilişkilerin önlenmesi konusunundevlet eli ile bir çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ettiler.

Toplum içerisinde artış gösteren evlilik dışı ilişkilerin devlet nezdinde suç sayılmamasının ve televizyon başta olmak üzere basın yayın organlarında gayri ahlaki yayınlar ile bu tarz ilişkilerin özendirilmesinin gelecek nesiller için büyük bir tehlike olduğunu söyleyen STK temsilcileri, toplumda, ahlaki değerlerin tehlike sinyalleri verdiğini söylediler.

Konu ile olarak İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan STK’lardan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Türkiye’de Müslüman bir topluluğun olduğunu ancak yıllarca dış baskılar ile siyonist oyunlar ile Müslümanların kendi değerlerinden ve dinlerinden uzak yaşamak zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Beyazkaya, “Özellikle AB uyum yasaları ve projeleri ile dayatılan uygulamalar, maalesef insanlarımızı dini değerlerinden uzaklaştırmış, zina gibi kabul edilemeyecek bir sapkınlığın dahi serbest hale getirilmesine zemin hazırlamıştır.” ifadelerini kullandı.

“Evlilik yaşı yükseldi”

Ülkede evlilik yaşının her geçen gün daha da yükseldiğini belirten Beyazkaya, gayrimeşru ilişkilerin arttığı ülkede, gençlerin, evliliğin maddi külfetinin etkisiyle evlenemediği için harama sürüklendiğine dikkat çekti.

Beyazkaya, “Gençlerimiz evlilik ile ilgili yaşadıkları sıkıntılardan dolayı evlenemiyor, bu durumda evlilik yaşının her geçen gün daha da yükselmesine neden oluyor. Evlenemeyen gençler farklı yollardan nefsini tatmin etmeye zorlanıyor. Bu da evlilik dışı ilişkilerin yani zinanın toplum içerisinde artmasını, toplumun ahlaki yapısının bozulmasına neden oluyor.” dedi.

“TV’ler ahlaki yozlaşmayı meşru gösteriyor”

Gayri meşru ilişkilerin yaygınlaşmasında televizyonların etkisinin çok büyük olduğunu altını çizen Beyazkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Televizyon programları ve oynanan filmlerdeki evlilik dışı ilişkilerin cazip gösterilmesi insanların içindeki masum duyguları öldürüyor. İnsanlar zamanla bu evlilik dışı ilişkilerin son derece masum, son derece olağan, son derece normal bir şeymiş gibi algılamasına sebep oluyor. Özellikle de genç nesilde bu durum son derece yaygın bir hal almaya başladı. 14-15 yaşlarına gelmiş bir genç eğer ki bir sevgilisi yok ise ayıplanır hale geldi ki bu aslında tehlikenin boyutunu gösteriyor. Bunun hem toplum hem de devlet tarafından önleminin alınması gerekiyor.”

“Zina günümüzde en büyük hastalık”

Evlilik dışı ilişkilerin toplum içerisine yayılmış en büyük hastalıklardan olduğunu söyleyen Adıyaman GÜL DER Başkanı Ferhat Özbadem, İslam’a göre haram olan zinanın her türünün yaygınlaştığı ve bununla beraber toplumda da bu duruma karşı duyulan hassasiyetin azalmasının üzücü olduğunu söyledi.

Özbadem, “Bu noktada öncelik ile sebeplere inmek gerekiyor. Sebepler noktasında seküler din anlayışının, eğitim anlayışının, toplumdaki ekonomik sıkıntıların ve bununla birlikte dini hassasiyetlerin bir kenara bırakılması maalesef toplumda zinayı yaygınlaştırmıştır. Bu noktada ‘neler yapılabilir’ sorusunun üzerinde durmak lazım. Bugün, bu toplumun evlilik dışı ilişkiler noktasında bu seviyeye gelmesindeki sebepleri ortadan kaldırmak lazımdır.”

“Eğitim sistemi kontrol edilmeli”

Bu tür gayri ahlaki ilişkilerin toplum içerisinde minimuma indirilmesi için yapılması gerekenleri sıralayan Özbadem eğitim ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Eğer eğitim sisteminin mevcut işleyişi, flört, kadın erkek ilişkilerinde İslam’a göre haram olan davranışlara yönlendiriyor ise bunu düzeltme yoluna gitmek lazım. Bununla beraber seküler anlayışın sürekli medya üzerinden, özellikle diziler ve sinema filmleri üzerinde topluma dayatılması ve zinanın normal olduğu algısının da ortadan kaldırılması lazım. Bu noktada birebir yapabileceğimiz çok şey yok ise de en azından kalben bu fiilden buğzetmek ve insanları buna karşı uyarmak gerekir. Filmler hususunda da RTÜK’e şikayetleri yoğunlaştırabiliriz. İnsanımızın, bu tür haram olan evlilik dışı ilişkilerden uzak kalması için onlara İslam’ın Kur’an’ın mesajını ulaştırmamız lazım. İnsanlarımıza bunu ulaştırmakla mükellefiz.”

“Evlilikleri kolaylaştırın”

Evlilik dışı ilişkilerin ve zinanın önüne geçebilme adına anne ve babaların, evlilik çağındaki çocuklarını evlendirmede daha dikkatli davranmaları gerektiğinin altını çize Özbadem, evlilik dışı ilişkilerin bir sebebinin de evlenmemin zorlaştırılması olduğunu söyledi.

Özbadem, “Anne ve babalar evlenmek isteyen gençlerin evliliklerini kolaylaştırması lazım. Allah Resulü ‘Ev yapana ve evlene Allah yardım eder buyuruyor.’ bizler buna inanıyoruz. Kardeşlerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin evlenmesi sürecinde mutlaka kolaylaştıran taraf olmalıyız. Maddi sebeplerden dolayı gençlerimizin evliliğini ertelememeliyiz ve engel olmamalıyız ki gençlerimiz çözümü başka yollarda aramasınlar. Bu bizim Müslüman olarak sorumluluğumuzdur.” dedi.

“Ahlaki eğitim şart”

Toplumun, özelliklede gençlerin, gayri meşru ilişkiler ile dünya ve ahiretlerini heder etmemeleri için kendilerine ahlaki eğitim verilmesinin şart olduğunu söyleyen Adıyaman İHH başkanı Mahmut İzci ise şöyle konuştu:

“Son zamanlarda çocuk istismarı, evlilik dışı ve gayri ahlaki ilişikler basına çokça yansımaktadır. Ve bu tür ilişkiler her geçen gün artıyor. Bu sorunun temeline inmek lazım. Maalesef toplumumuzda en büyük yozlaşma ahlaki yozlaşmadır. Bazen bakıyoruz, kanunlar çıkartıyorlar.  Fakat bunların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. İnsanlara iyi bir ahlaki eğitim verilmediği sürece istediğimiz kadar kanun koyalım, yasalar oluşturalım, mahkemeler açalım… Evet bunlar olmalı ama insanların kalbine girmediğimiz sürece, kalbine bu ahlaki terbiyeyi vermediğimiz sürece çokta ilerleyeceğimizi düşünmüyorum. Evlilik dışı ilişkileri bir tek nedene bağlamak doğru olmaz. Ekonomik şartlar, sosyal şartlar, kültürel şartlar, eğitim, insanların eğitimi bunların hepsinin ayrı ayrı incelenmesi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu noktada özellikle eğitim camiamıza, diyanete çok görevler düşüyor. Biz insanları iyi eğitirsek bu tür sonuçlar çıkmayacaktır.” 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.