"Gazeteci kaçırma girişimi basını susturmaya yöneliktir"

"Gazeteci kaçırma girişimi basını susturmaya yöneliktir"

Gaziantep Medya Mensupları Derneği, Şırnak`ın Cizre ilçesinde İLKHA muhabirine yönelik saldırı ve kaçırma girişimini yaptığı açıklamayla kınadı.

GAZİANTEP - Şırnak’ın Cizre ilçesinde İLKHA muhabirine gündüz ortasında yapılan saldırı ve kaçırma teşebbüsü, Gaziantep Medya Mensupları Derneği (GAMED) yönetim kurulu tarafından sert dille kınandı.

 

“Hala basına özgürlük çığlıklarını atmak, çığlıktan öteye geçmiyor”
Muhabir kaçırma girişiminin ancak basını susturmaya yönelik bir eylem olduğu kaydedilen açıklamada, “Gündüz ortasında muhabir kaçırma girişimi, basının bu ülkede ne kadar özgürce çalıştığının belirtisidir! Yeni Türkiye’de çarşıda ve üstelik gündüz ortasında İlke Haber Ajansı muhabiri Abit Dündar kaçırılmaya çalışılıyor. Yeni Türkiye’de bu gelişmeler oluyorsa hala basına özgürlük çığlıklarını atmak, çığlıktan öteye geçmeyecektir.”denildi.

 

“Bu girişim tüm basına yapılmıştır”
Toplumun gözü kulağı olan basın çalışanına yönelik böyle bir girişimin kesinlikle kabul edilemeyeceğine vurgu yapılan açıklama şöyle devam etti: “Bu saldırı her ne kadar İlke Haber Ajansı muhabirine yapılmış olsa da, aslında bu girişim tüm basına yapılmıştır. Üstelik JİTEM denilen bir yapı böyle bir girişimde bulunuyorsa bu daha da vahimdir. Acaba bu şekilde yapılan bir girişimle basın susturulmak mı isteniyor?  Basına yönelik yapılan bu saldırı, basın camiasına yapılmış olarak kabul edilmelidir. Bu tür girişimler ile yapılan çirkin girişimlerle basın susturulamaz. Bizler basın olarak bu girişimi gazetecinin haber özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak algılar ve kabullenemeyiz. Herkes biliyor ki gazeteci, tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına ve özgürlüğüne sahiptir.”

 

İlke Haber Ajansı muhabirine yönelik bu kaçırma girişiminin üzerinden günler geçmesine rağmen halen olayla ilgili bir işlemin yapılmamasının kaygı verici olduğu ifade edilen açıklamada, “Gündüz ortasında basın camiasından bir şahıs kaçırılmaya çalışılıyor. Fakat kolluk kuvvetleri tarafından olayla ilgili hiçbir işlem yapılmıyor.  Bir an önce olayın failleri hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır.” denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.