"Gazeteci kaçırmakla fitne ateşi yeniden yakılmak istendi"

"Gazeteci kaçırmakla fitne ateşi yeniden yakılmak istendi"

Gazeteci kaçırılmasına tepki gösteren İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), PKK'nin, gazeteci kaçırmakla bölgede fitne ateşini yeniden yakmaya çalıştığına dikkat çekti.

ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), akrabalarını ziyarette gittiği sırada PKK’li bir grup tarafından kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabiri Ali Adıyaman için yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, gazeteci kaçırmanın bölgede fitne ateşi yakma girişimi olduğuna dikkat çekildi.

PKK’nin devletin sessiz kalmasından cesaret alarak bölge halkına zulmetmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, “PKK, cüretkâr bir şekilde bölge halkına zulmetmeye devam etmektedir. PKK, bugün Müslüman halkın sinir uçlarına dokunarak fitne ateşini yakmak için hiçbir şeyi yapmaktan çekinmiyor maalesef. Bunun en son örneği kaçırılan gazeteci olmuştur. Ancak 90'lı yıllarda olduğu gibi bu son olayda da feraset sahibi Müslümanlar bu fitneyi görmüş ve dik duruşlarıyla kaçırılan gazetecinin serbest bırakılmasına vesile olmuştur.” denildi.

Jandarmanın kaçırılan gazetecinin ailesine karşı takındığı tavrın eleştirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kaçırılan gazetecinin ailesinin jandarmadan yardım talebine ‘gidin BDP’den eman dileyin’ mealinde verilen cevap, devletin ya bölgeyi bu illete teslim ettiğini ya da çözüm süreci uğruna dilsiz şeytanlık yaptığını göstermektedir."

Son olarak, PKK’nin, halkın ve İslam’ın karşısında durduğu sürece, zilletten uzak Müslümanları, her zaman karşısında dik göreceği belirtildi. (Osman Gülebak - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.