Gazeteciler Ağrı Dağı'nda zirve yaptı

Gazeteciler Ağrı Dağı'nda zirve yaptı

Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na tırmanan gazeteciler, 4 gün süren zorlu yürüyüşün ardından zirve yaptı.

AĞRI – Ulusal basın kuruluşlarında çalışan gazeteciler, Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmandı. 4 gün süren zorlu mücadelenin ardından gazeteciler, zirveye ulaştı.


Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bir araya gelen  gazeteciler Ertan Ezen, Murat Pazarbaşı, Yavuz Özden, Bayram Şahin ve Serdar Özsoy  Dağcı Bünyamin Kaya ile Serhat Kalkınma Ajansı Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mukadder Yardımcıel’le birlikte Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.

 

“Gazetecilik mi zor yoksa dağcılık mı” sorusunun cevabını bulmak için Ankara’dan yola çıkan gazeteciler Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Doğubayazıt’ta bir araya gelerek ilk durak olan Eli Köyü’ne gitti.

 

Grup Eli Köyü’nden 3 bin 200 metre kampına doğru yürüyüşe geçti. Yağmurlu ve soğuk havada gerçekleştirilen ve 6,5 saat süren yürüyüşe 3 bin 200 metre kampında ara verildi. Geceyi kampta geçiren grup, ertesi günün ilk ışıklarıyla 4 bin 200 metre kampına hareket etti. Buradaki kampta konaklayıp grup, gece yarısı zirveye tırmandı. Sisli bir havada gerçekleştirilen ve yaklaşık 4,5 saat süren zorlu yürüyüşün ardından grup, Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaştı. Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmanın gururunu yaşayan gazeteciler, “Biz Buradayız” pankartını açtı.

 

Zirvede barış mesajları veren gazeteciler, zirve sonrası “Gazetecilik mi zor, dağcılık mı?” sorusuna net yanıt bulamasalar da, kendi meslektaşlarını Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanmaya davet etti. (Hasan Özbay - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.