Gazeteciler İLKHA muhabirini kaçırma girişimi kınadı

Gazeteciler İLKHA muhabirini kaçırma girişimi kınadı

İlke Haber Ajansı Cizre Muhabiri gazeteci Abit Dündar'ın JİTEM tarafından kaçırılma girişimini kınayan Şırnak'ta görev yapan basın mensupları, yetkililere seslenerek olayın aydınlatılmasını istedi.

ŞIRNAK - Şırnak Bölgesi yerel ve ulusal basın muhabirleri, İlke Haber Ajansı Cizre muhabiri gazeteci Abit Dündar’ın bayram arefesinde çarşı merkezinde JİTEM tarafından darp edilerek kaçırılma girişimini kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

Şırnak Gazeteciler Cemiyetinde yapılan basın açıklamasını Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner okudu. Caner, Dündar'a yapılan saldırının tüm basın camiasına yapıldığını ve olayı medya mensupları olarak kınadıkları dile getirdi.

"Bu çirkin saldırı tüm basın camiasına yapılmıştır"
Caner, "Cizre ilçemizde gazeteci arkadaşımız Abit Dündar’ı bayram arifesinde öldürmeye teşebbüs ve kaçırmaya yönelik yapılan girişimi Şırnak Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırı tüm basın camiasına yapılmıştır. Basın halkın gözü ve kulağıdır. Halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bu çirkin ve akıl almaz saldırıyı tekrar kınadığımızı belirterek, yetkililerin saldırıların arkasındaki perdeleri gün ışığına çıkarılmasını istiyoruz. Darp edilen arkadaşımız Abit Dündar’a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve böyle elim olayların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasından sonra İLKHA muhabiri Abit Dündar başından geçen olayı basın mensuplarıyla paylaştı.

Dündar, bayram arafesi çarşıya ekmek almaya gittiğini market önünde saat 18.30 sıralarında üzerine sürülen bir araç tarafından ezilmek istendiğini söyledi. Dündar, daha sonra araçtan inen 2 kişinin ellerini arkaya bükerek araca atmak istediklerini belirterek, çevredeki vatandaşların tepki göstermesi sonucu bu kişilerin olay yerinden kaçtıklarını ifade etti.
 

Daha sonra bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak için karakola gidip ifade verdiğini dile getiren Dündar, olayın polis tarafından araştırıldığını söyledi.

Karanlık yapılanmaların üzerine gitmeyen hükümet böyle olaylara zemin hazırlıyor
Cizre İLKHA muhabiri Dündar’ın abisi Ferhan Dündar da, yaptığı açıklamada, 90 yıllarda faili meçhul cinayetlerin arkasında JİTEM’in olduğunu ve mevcut hükümetin de Fırat'ın ötesindeki illegal karanlık örgütlerin üzerine gitmediği için böyle olayların yaşanmasına zemin hazırlandığını söyledi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.