"Gazeteciler susturulamaz"

"Gazeteciler susturulamaz"

PKK tarafından kaçırılan İLKHA muhabirinin serbest bırakılmasının sevindirici olduğunu kaydeden meslektaşları, gazetecilere karşı bu tür girişimlerin basını susturmaya yönelik oluğuna dikkat çektiler.

GAZİANTEP - Akraba ziyaretinde bulunmak için gittiği köyünde PKK’liler tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan İLKHA Diyarbakır muhabirinden Ali Adiyaman’ın serbest bırakılmasına sevindiklerini belirten meslektaşları, ‘Gazeteciler bu tür girişimlerle susturulamaz’ diyerek PKK’ye tepki gösterdiler.

Gaziantep Günebakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ökkeş Korkmaz, “Yapılan bu tür çirkin girişimlerle basını susturacaklarını sananlar büyük bir yanılgıya düşerler” ifadelerini kullandı.

“Öncelikle meslektaşımızın serbest bırakılması bizleri sevindirdi.”diyen Korkmaz, “Basın mensupları; kaçırılmakla, görev başında iken görevi engellenmekle susturulamaz. Gazeteciler yaptıkları haberler ile toplumu bilinçlendirmek ve kamu yararı için çalışmaktadır. Gazeteciler her ne olursa olsun, her koşulda görevlerini özgürce yapabilmelidirler.”ifadelerini kullandı.

Kervan FM programcısı İbrahim Akbalık ise, “Gazeteciler güvence altına alınmadan bu tür vakalar sona ermeyecektir. Birileri gazetecileri kaçırmakla bir diğerleri ise basına sansür uygulamakla basını susturmaya çalışıyor. Eğer basın özgürlüğünden bahsetmek istiyorsak tüm basın mensupları eşit haklardan yararlanmalıdır. Basın mensuplarına yönelik bu tür çirkin girişimlerde bulunanlar bulunup gerekli yasal işlemlere tabi tutulmalıdır. Gazeteciler arasında hiçbir ayrım yapılmamalıdır. Eli silahlı PKK tarafından kaçırılan kardeşimizin serbest bırakılmasına sevinirken, umarız bir daha hiçbir meslektaşımız bu tür çirkin girişimlere maruz kalmaz, özgürlüğü elinden alınmaz.”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.