Gaziantep 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor

Gaziantep 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, kentin 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, 24 AB üyesi ülkenin büyükelçisiyle birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin meclis salonunda gerçekleşen ziyarette Şahin, AB heyetine Suriyeli göçmenler ve kentteki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Şahin, Gaziantep'in 500 bin Suriyeli göçmene ev sahipliği yaptığını söyledi.

Dünyanın en büyük sorunu olan göç hususunda bir Gaziantep modelinin oluştuğunu belirten Şahin, "Gaziantep, mültecilere ev sahipliği yapan ve yüzde 20 büyüyen bir şehir. Bizim en büyük gücümüz tarihimiz ve kültürümüz. En önemli konularımızdan biri de ekonomimiz. Bugün baktığınızda, ihracatta Ankara'yı geçmiş ve Türkiye'nin 5'inci büyüklüğünde ihracat yapmış bir şehir burası. Aynı zamanda 2 milyon nüfusu olan büyük şehirlerden bir tanesiyiz." dedi.

Suriyeli çocukların eğitim durumlarına değinen Şahin, bunların çoğunun eğitime kazandırıldığını ve Türkiye'de Suriyeli çocuklara yönelik okul açan tek belediye olduklarını bildirdi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ise Gaziantep'in sadece mültecilerle konuşulmaması gerektiğini belirterek, "Avrupa Birliği olarak Arkeoloji Enstitüsüne destek vereceğiz. Bunun zamanlaması çok iyi denk geldi. Önümüzdeki sene Avrupa Birliği tarafından kültürel miras yılı olarak kutlanacak." ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.