Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde zam alamayan işçiler eylem yaptı

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde zam alamayan işçiler eylem yaptı

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında çalışan bir grup işçi, 4 aydan beri bekledikleri maaş zammının asgari ücrete yapılan zam oranından az olduğu gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Başpınar Organize sanayi bölgesinde bir tekstil fabrikasında çalışan bir grup işçi 4 aydır maaşlarına zam yapılmadığını ileri sürerek çalıştıkları fabrikanın önünde toplanıp eylem yaptılar.  Burada bir süre ıslık ve alkışlarla tekstil fabrikası yönetimini protesto eden grup, haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Sık sık ‘İşçiyiz hakkımızı alırız’ sloganları atarak  ıslık ve alkışlarla fabrika yönetimini protesto eden grup, fabrikanın karşısındaki boş alanda ateş yakarak bekleyeceklerini dile getirdiler.

Protestocu işçiler adına açıklama yapan Yusuf Kalkan, 4 aydır asgari ücrete yapılan zam oranını alamadıklarını, bunun üzerine sorunların aşılabilmesi için eyleme başvurduklarını belirterek, “Biz zaten karın tokluğuna çalışıyoruz. Hakkımız olan zam oranını istiyoruz. Zaten asgari ücretle çalışıyoruz. İşçinin hakkını yemek haramdır. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Asgari ücrete ne kadar zam yapılmışsa onu istiyoruz.”dedi.

“Biz burada sesimizi duyurmak için eylem yaptık” diyen Kalkan, “4 aydan bu yana asgari ücrete yapılan zamı vermediler. Maaşlarımıza yapılan zammı Ocak ayında almamız gerekirken, bize önümüzdeki ay verecekler. Bizim hakkımız olan zammı sadece bize 80 lira olarak verdiler. Oysa bize 200 lira zam verilmesi lazım. Kaç defa patronlarla görüşmek istedik, fakat bizi muhatap almadılar. Bize ‘Size verdiğimiz zam budur. İster alın ister almayın’ diyorlar. Her yıl biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yaptığımız iş karşılığında almamız gereken parayı alamıyoruz. Asgari ücrete 6 ayda bir zam yapılırken biz bu zamdan sadece bir yıl faydalanabiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Almış oldukları asgari ücretle geçinemediklerini dile getiren işçiler ise, “Bunun yanı sıra bize  izin de vermiyorlar. Bize izin verildiğinde paramızı kesiyorlar. Devletin vermiş olduğu zam yüzde 12, onlar ise bize sadece 80 lira gibi bir zam vermiyorlar. İşe bir saat gelmediğimizde 33 lira paramızı kesiyorlar. Hepimiz işçiyiz ev geçindiriyoruz. Çocuklarımızı okutuyoruz. Aldığımız para asgari ücret .Biz bununla nasıl geçinelim? 500 lira ev kirası veriyoruz. 150-200 lira elektrik, su ve telefon parası veriyoruz. Biz bu para ile nasıl geçinelim?” diyerek fabrika yönetimine tepki gösterdiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.