​Gaziantep destanını şiirlerle anlattılar

​Gaziantep destanını şiirlerle anlattılar

Gaziantep'in, sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü münasebetiyle okullar arası "Gaziantep Savunması Destansı Şiirlerini" güzel okuma yarışması düzenlendi.

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'in, sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü münasebetiyle ilkokul, ortaokul ve liseler arası "Gaziantep Savunması Destansı Şiirlerini" güzel okuma yarışması düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, "Şahinbey", "Yurda Kavuşurken", "Antepli Şahin", "Burası Antep", "Karayılan", "Elmalı Köprüsü Civarında" gibi Antep’in destansı savunmasını konu alan şiirleri okudular.

Yarışmaya katılan öğrenciler, derece elde edebilmek için şiirlerini büyük bir itina ve dikkatle okuyarak dinleyicileri etkileyip jüriden puanlarını aldılar.

Şiir yarışmasında bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yarışmaya katılan tüm okulları ve öğrencileri tebrik etti.

Tahmazoğlu, "Gaziantep’in Kurtuluş’unda destansı bir mücadele yatıyor. 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü münasebetiyle düzenlediğimiz ‘Gaziantep Savunması Destansı Şiirlerini’ güzel okuma yarışmasını ilkokul, ortaokul ve liselerarası olmak üzere üç ayrı kategoride düzenliyoruz. Bu organizasyona katılan tüm okulları kutluyorum. Mühim olan buraya gelip bu yarışmaya katılmak. Tüm yarışmacılar gönlümüzün birincisidir. İnşallah hepiniz bu yarışmada başarılı olursunuz. Hem bu yarışmada hem de hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Düzenlenen yarışmaya katılan okul öğrencileri ve eğitimciler Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ederek "Böyle bir organizasyon düzenlediği için öncelikle Şahinbey Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Bu tür etkinlikler geçmişte verilen mücadelenin yaşatılması ve gençlere aktarılması için çok önemli." şeklinde konuştular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler