Gaziantep Hayvanat Bahçesinde hafta sonu yoğunluğu

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde hafta sonu yoğunluğu

Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından Dünyanın ve Türkiye’nin en önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde hafta sonu yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Yüzde 75 doğurganlık oranıyla Avrupa’da birinci olan Gaziantep Hayvanat Bahçesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, bahçenin minik üyelerine yoğun ilgi gösteriyor.

Gaziantep’in en çok ziyaretçi alan mekânı olan hayvanat bahçesinin aşırı sıcaklıklara rağmen ziyaret edildiği görülürken, hafta sonu tatilini fırsat bilen Gaziantepliler, kentteki hayvanat bahçesini ziyaret ederek keyif dolu anlar yaşıyorlar.

Hayvan barınaklarını gezen ziyaretçiler, hayvanlarla tek tek ilgilenerek, yem vererek bahçede bulunan hayvanların resimlerini çekmeyi de ihmal etmiyor. Görevlilerin yardımıyla bazı hayvanları da beslemeyi ihmal etmeyen ziyaretçiler, hayvanat bahçesi içinde araçlarla düzenlenen turlara katılarak burada keyif dolu vakit geçiriyor.

Geçen yıl 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen hayvanat bahçesinde; safari parkı, fok evi ile Zooloji ve Doğa Müzesi’nin de açılmasıyla ziyaretçi sayısında artış gözlendiği, bu yıl 3 buçuk milyon ziyaretçinin hedeflendiği bildirildi.

2001 yılında hizmete açılan hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerin geniş bir alana yayılan arazide özel turlarla her türden hayvanı görme fırsatını bulduğunu belirten Gaziantep Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, bahçedeki hayvanların Avrupa’dan da daha yüksek doğurganlık oranına sahip olduklarını belirtti.

Hayvanların doğal ortamlarında doğal barınaklarında bulunduğunu anlatan Özsöyler, “Doğurganlık oranının en yüksek olmasının sebebi bu hayvanların dengeli bir biçimde besleniyor olmasıdır. Aynı zamanda doğal ortamlarında doğal barınakları hazırlamamızdan kaynaklanıyor. Bununla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bu yıl içerisinde geyik, kanguru, deve, aslan, leopar, ceylan, zebra, karaca, kızılgeyik ve jaguarlardan büyük oranda yavrular aldık. Ayrıca bu hayvanlardan bazıları da doğumdan sonra yavrularını sahiplenmeyebiliyor, biz bunlara annelik yapıp beslemekteyiz.” dedi.

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.