Gaziantep Kent Konseyi 5. Olağan birleşimi gerçekleşti

Gaziantep Kent Konseyi 5. Olağan birleşimi gerçekleşti

5. Olağan Birleşimi gerçekleştirilen Gaziantep Kent Konseyi’nde Gaziantep’in çevre ve imar konuları masaya yatırıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatcı Birlikleri (GAİB) toplantı salonunda Konsey Başkanı Mehmet Aslan başkanlığında yapılan toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ile çok sayıda kurum ve kuruluştan temsilciler katıldı.

Vali Ali Yerlikaya toplantıda yaptığı konuşmada, kentin yoğun göç aldığına vurgu yaparak, kentte yapılması gerekenler konusunda görüş ve önerilerini aktardı.

Gaziantep’in en önemli sorunlarından olan  eğitimin de kent konseyinde masaya yatırılmasını isteyen Vali Yerlikaya, “Derslik açısından Türkiye’nin en sıkıntılı vilayetiyiz. Gaziantep’in dışında arsa sıkıntısı çekmememiz gerekiyor. Okul yapılması için 1 milyon 600 bin TL para var ama, okul yapamıyoruz. Bunu Haziran ayında tek tek anlatacağız. Hep beraber ‘Ne yapabiliriz?’i konuşacağız. Planlarımız içinde her şeyi ve eğitimi de düşüneceğiz. Eğitim alanlarını fazla fazla ayırmamız gerekiyor.”dedi.

Toplantıda söz alan katılımcıları dinledikten sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, belediye olarak yapılacak çalışmalarda, dile getirilen görüş, öneri ve talepleri dikkate alacaklarını söyledi.

Toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, “İmar ve şehirleşme” konulu sunumu yaptı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.