Gaziantep kutlu doğum siyer sınavına(KDSS'ye) hazır

Gaziantep kutlu doğum siyer sınavına(KDSS'ye) hazır

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı yarın Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Gaziantep’te sınava girecek adaylar için tahsis edilen okulların yer ve isimleri açıklandı.

Gaziantep’te yoğun katılımla yapılan siyer sınavı için 6 merkezde farklı okullar tahsis edildiğini açıklayan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü sözcüsü Mehmet Nakşi Erat, yarın düzenlenecek olan siyer sınavı için tüm hazırlıkların tamamlandığı söyledi.

 

Siyer sınavı düzenlemelerindeki hedefin, peygamberin hayatının okunmasını sağlamak olduğunu ifade eden Erat, “İnsanlarımızın onu tanıdıkça ve anladıkça, daha çok seveceklerine inanıyoruz.  Bu asrın insanları olarak Hz. Muhammed’i (sav) tanımaya, onun getirdiği ahlak ve öğretiler etrafında toplanmaya muhtacız. İnsanlığın içinde bulunduğu maddi ve manevi ızdırapların tek sebebi ondan (sav) uzak oluşumuzdur. Toplumdaki kardeşliği, muhabbeti, yakınlaştırmayı sağlayacak olan tek yol, Hz. Muhammed’in (sav) insanlığa getirdiği yoldur.” dedi.

 

Türkiye genelinde 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan sınavla ilgili de bilgi veren Erat, “Sınav 1 Şubat Pazar sabahı saat 10.00’da başlayacak ve 100 dakika sürecektir. Sınavın 1. ve 2. kategorilerinde 80 soru, 3. kategoride ise 60 soru sorulacaktır. Ayrıca sınav başvurusu yaptığı merkezde sınava giremeyecek olan adaylar bulundukları diğer sınav merkezlerinde de sınava girebilecektir. Ancak başvuru yapmayanlar sınava alınmayacaktır. Sınava girecek olan tüm adaylara başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

 

Siyer sınavı için 6 okul tahsis edildiğini belirten Erat, tahsis edilen okulların isimlerini şu şekilde açıkladı: “Rehber Der’de kayıt yapanlar Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, Mustazaflar Cemiyeti’nde kayıt yapanlar Şükrüye Göğüş İlkokulu, İlim Der’de kayıt yapanlar için Samiye Teymur İlkokulu, Umut Der’de kayıt yapanlar için Emine Konukoğlu Ortaokulu, İhlas Der’de kayıt yapanlar için Güzelvadi İlkokulu ve Rahmet Der’de kayıt yapanlar Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde girecekler.” İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler