Gaziantep Milletvekili Yüksel yarın toprağa verilecek

Gaziantep Milletvekili Yüksel yarın toprağa verilecek

​Başbakan Yıldırım, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in yarın TBMM'de düzenlenecek resmi törenin ardından memleketi Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde toprağa verileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in vefatının ardından bazı bakan ve milletvekilleri ile Güven Hastanesi’ne geldi. Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Yüksel'e Allah'tan rahmet eşi Kadriye Yüksel ve diğer aile bireylerine de başsağlığı dileklerini iletti.

AK Parti Gaziantep  Milletvekili Abdulkadir Yüksel (55), akşam saatlerinde meclisteki çalışma odasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüksel, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yüksel’in vefat haberinin ardından Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Jülide Sarıeroğlu,  AK Parti Sözcüsü  Mahir Ünal ve bazı  AK Parti milletvekilleri Güven Hastanesi'ne geldi.

Hastane çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Yüksel’in bugün geçirdiği kalp krizi sonrası vefat hakkın rahmetine kavuştuğunu söyledi.

Yüksel'e Allah'tan rahmet eşi Kadriye Yüksel ve diğer aile bireylerine de başsağlığı dileklerini ilettiğini belirten Yıldırım, “Allah'tan rahmet diliyoruz, mekânı cennet olsun. Mecliste görevi başında kalp krizi geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi. Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Birecik'te belediye başkanlığı yaptı. Hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı.  AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük.”dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, “Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Örnek bir şahsiyetti. Fevkalade bir kişilikti. Yıllarca belediye başkanlığı yaptı. Çok çalışkan ve gayretli, örnek bir şahsiyetti. Ahrete yolcu ettik. Bizler iki dünyalıyız. Fani bir alemdeyiz, bir de beka alemi var. Müslümanlar cennette buluşacak inşallah. Ailesine sabırlar diliyorum.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.