Gaziantep Müftülüğü’nden ‘İyilik Sofrası’

Gaziantep Müftülüğü’nden ‘İyilik Sofrası’

Gaziantep İl Müftülüğü kentte faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Suriyeli kanaat önderlerine yönelik “İyilik Sofrası” adlı iftar programı düzenledi.

Gaziantep İl Müfüsü Ahmet Çelik, Müftülük tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde kentte faaliyet yürüten STK temsilcileri ve Suriyeli kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Özel bir düğün salonunda verilen iftar yemeğine, Müftü Çelik’in yanı sıra Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kamu Kurumlarının yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeğinde bir konuşma yapan Müftü Çelik, her yıl Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından toplumun can damarı konularından birinin ele alındığını belirterek, amaçlarının Müslümanları hayra teşvik etmek olduğunu söyledi.

Bu ayı fırsat bilerek iyiliklerimizi artıralım

Çelik, “O konuyu on bir ayın sultanı olan Ramazan ayına ana tema olarak belirlemektedir. Geçen yılki tema ‘Kimse kimsesiz kalmasın’ teması idi.  Ramazan ayı boyunca Türkiye’de ve şehrimizde bu temayı gündeme taşıdık. Ülkemizde kimsesiz kimseler vardı. Bizler de bu ayda onlara elimizi uzattık. Bu yılda ‘Vakit iyilik vaktidir, bu Ramazan ve her zaman’ sloganıyla toplumu taşıdık. Eğer iyilik yapmıyorsak bu ayı fırsat bilerek iyiliklerimizi artıralım.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de yaptığı konuşmada, Ramazan’ın bir medeniyet ve bir mektep olduğunu belirterek, “Oruç tutmanın çok önemli bir sınav olduğunu biliyoruz. Yalnızca midemizle oruç tutma değil. Yokluğu, yoksulluğu hissetmek ve hissettirmek ve bunun gereğini yapmaktır. Bu noktada biz yöneticilere düşen,   yoksulluk ve yoklukla mücadele etmek olmalıdır.” dedi.

Vali Yerlikaya da, “Ramazan ayı geldi geçiyor. Bu güzel ayın nihayetinde son on gününe girmiş bulunmaktayız. İnşallah bu son on gün içerisinde bulunan kadir gecesini idrak edeceğiz. Akabinde Ramazan’dan ve kadir gecesinden gerçek anlamda iyiliklerle dolu bir bayrama kavuşmayı Allah (cc) niyaz ediyoruz.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.