Gaziantep Nurdağı'nda rokete ait olduğu değerlendirilen enkaz bulundu

Gaziantep Nurdağı'nda rokete ait olduğu değerlendirilen enkaz bulundu

​Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde ormanlık alanda üzerinde yazılar olan roket parçasına ait olduğu değerlendirilen enkaz bulundu.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir ormanlık alanda üzerinde yazılar olan roket parçasına ait olduğu değerlendirilen enkaz bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Nurdağı'nın Hamidiye Mahallesi'ne bir kilometre uzaklıkta bulunan Çiçekli Burun mevkisindeki ormanlık alanda roket parçasına ait olduğu düşünülen enkaz bulundu. Söz konusu roket parçalarını gören vatandaşlar durumu hemen jandarmaya bildirdi.

Haber verilmesi üzerine ormanlık alana gelen jandarma ne zaman düştüğü bilinmeyen ve üzerinde de yazılar olan roket parçasına ait olduğu tahmin edilen enkazda inceleme başlattı.

Valilik: Uydu ya da roketin motor kısmı

Öte yandan Gaziantep Valiliği, roket parçasına ait olduğu değerlendirilen enkaz ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bulunan enkazın bir uydu veya rokete ait motor kısmı olabileceğini açıkladı.

Valilik açıklamasında, “Nurdağı ilçemiz Hamidiye Mahallesi'nde vatandaşlarımızın ihbarıyla Çiçekli Pınar Tepe civarındaki dağlık ve ormanlık arazide bazı metal parçalar bulunmuştur. İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekiplerimizce olay yerinde güvenlik önlemleri alınarak yapılan ilk tespitlere göre bulunan parçaların; bir uydu veya füzenin orta motor kısmına ait olduğu, yaklaşık 3-4 ay önce düştüğü ve çevresinde herhangi bir kimyasal, biyolojik veya nükleer etkiye rastlanılmadığı değerlendirilmiştir.  Söz konusu parçalar üzerinde ileri teknik incelemeler devam etmektedir."denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler