Gaziantep saldırısında yaralanan polis hayatını kaybetti

Gaziantep saldırısında yaralanan polis hayatını kaybetti

Gaziantep’te 1 Mayıs Pazar günü Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan 1 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gaziantep’te 1 Mayıs Pazar günü Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan 1 polis hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybeden polislerin sayısı böylece 3’e yükseldi.

1 Mayıs Pazar günü Şehitkamil İlçesi İncili Pınar Mahallesi 4 Nolu Cadde üzerinde İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik 27 ANM 29 plakalı bomba yüklü araçla saldırı yapılmış, saldırgan da olay yerinde ölmüştü. Saldırıda ayrıca 2 polis hayatını kaybetmiş 28 polis ve 7 sivil yaralanmış, kamu binaları, çok sayıda ikamet ve işyeri ile araçlarda maddi hasar meydana gelmişti.

32 kişi tutuklandı

Saldırı sonrası kent genelinde düzenlenen operasyonlarda canlı bomba saldırısı ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 52 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmişti. Sevk edilen 52 şüpheliden 32’si dün tutuklanmış 19’u adli kontrol kararı ile salıverilmiş,  biri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ayrıca yakalanan şüphelilerin ikamet aramalarında 1 Adet tabanca, 1 adet yarı otomatik av tüfeği, 51 adet 9 mm çapında boş fişek, 34 adet boş av tüfeği kartuşu, çok sayıda askeri kamuflaj, IŞİD içerikli kitap, bez parçaları vb. örgütsel dokümanlar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmişti.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.