Gaziantep’te 3'üncü üniversite açılacak

Gaziantep’te 3'üncü üniversite açılacak

Adalet Bakanı Gül, Gaziantep'te 3'üncü bir üniversitenin açılacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Gaziantep'te bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen programda Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler ile buluştu. Sınava girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak her şeyin telafisi olduğunu, ancak önemli olanın sağlık ve huzur olduğunu söyledi.

Programda öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Gül, Gaziantep'te 3'üncü üniversitenin açılacağını belirterek, “Kent dijital teknolojide pilot il seçildi.” dedi.

Öğrencilere üniversite sınavına hazırlık sürecinde yaşadıklarını anlatan Gül, bunların tatlı birer hatıra olduğunu belirtti.

Seçilme yaşını 18 yaşına indirdiklerini ve gençlere güvendiklerini belirten Gül, “Gaziantep'te 3'üncü bir üniversite açılacak. Kent dijital teknolojide pilot il seçildi. 45 lira olan burs bugün 470 lira oldu. Bu, gençlere verilen önemi gösteriyor. Görevimiz gençlere güçlü bir Türkiye bırakmak ve bundan fazlasını hep beraber yapacağız. Siyasette gençlerin önünü açtık seçilme yaşını 18’e indirdik. Bu bizim gençlere olan güvenimizin göstergesidir. Öğrencilere sınavda başarılar diliyorum.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise gençlerin önünü açmak için eğitim alanında birçok yatırım yaptıklarını dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.