Gaziantep’te 9 kişinin öldürüldüğü katliamın ayrıntıları

Gaziantep’te 9 kişinin öldürüldüğü katliamın ayrıntıları

Gaziantep’te boşanmak istediği eşi ile eşinin 8 yakınını öldürdüğü iddia edilen şahsın eşini sürekli olarak ölümle tehdit ettiği belirtildi.

Gaziantep’te Yusuf Taş isimli bir kişi 4 yıllık evli olduğu ve kendisinden boşanmak isteyen eşi ile eşinin 8 yakınının evlerini basarak pompalı tüfekle öldürdüğü belirtilirken, zanlı Yusuf Taş, olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı.

Eşi ile birlikte 3 kişiyi öldürdü

Edinilen bilgiye göre, Yusuf Taş, 5 aydır ayrı yaşadığı eşi Tuğba Taş'ın boşanma ve koruma talebinde bulunma başvurusu yapma kararı aldığını öğrenince dün İstanbul’dan memleketi Gaziantep’e geldi. Eşinin Düztepe Mahallesi'ndeki teyzesinin evinde olduğunu öğrenen Taş, pompalı tüfekle eşinin teyzesi olan Şenel Çakmak’ın evine gitti. Öfkeli olan Taş, burada pompalı tüfekle önce eşi Tuğba Taş (21) ardından eşinin teyzesi Şenel Çakmak (39) ile Çakmak’ın 16 yaşındaki oğlu Ahmet Can Çakmak ve amcasının oğlu Turan Taş’ı öldürdü.

Olay yerinden kaçtı

Sadece 3 yaşındaki küçük kızı Belinay'ı sağ bırakan Yusuf Taş, olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı. Silah seslerini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, evde 4 cesetle karşılaştı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölenlerin cesetleri olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Eşinin amcasının evini basarak 5 kişiyi daha öldürdü

Eşi Tuğba Taş ile birlikte 3 yakınını öldüren Taş, buradan da amcasının kent merkezinden 5 kilometre uzaklıktaki Sam Mahallesi'ndeki evine gittiği belirtildi. Burada amcası 45 yaşındaki Mustafa, 44 yaşındaki yengesi Gülay ile amcasının kızı yaşındaki 20 yaşındaki Türkan ile 16 yaşındaki Furkan ve 14 yaşındaki Gül Taş'ı öldürdü.

Yusuf Taş’ın amcası olan Mustafa Taş’ın evinin önünde kan izlerini gören Taş’ın yakınları durumu polise ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, 5 kişinin cesedi ile karşılaştı.

Herkesi şoke eden bu gelişme sonrası evde uzun süre inceleme yapan ekipler, ölen 5 kişinin cesetlerini otopsi için gece öldürülen 4 kişinin cenazelerinin bulunduğu Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürdü.

Diğer yakınlarını da tehdit ettiği iddiası

Cinayet zanlısı Taş’ın eşinin diğer yakınları, tehdit edildikleri gerekçesiyle polise başvurduğu öğrenilirken, Taş'ın, babası ve diğer amcası ile çocuklarını telefonla arayarak, 'Kökünüzü kurutacağım' diye tehdit ettiği iddia edildi.

Akrabalarının yaşadığı mahallede yoğun güvenlik tedbirleri alındı

9 kişiyi öldüren ve tüm yakınlarını tehdit eden Taş’ın her yerde arandığı şu ana kadar Taş’ın izine ulaşılamadığı öğrenildi. Taş’ın yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtilirken, jandarma ekipleri Yusuf Taş’ın akrabalarının yaşadığı Karayavaş (Uğurtepe) Mahallesi’nde yoğun güvenlik tedbirleri aldı.

3 kişinin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi

Öte yandan, Yusuf Taş'ın pompalı tüfekle öldürdüğü eşi Tuba Taş, eşinin teyzesi Şenel Çakmak ile oğlu Ahmet Can Çakmak'ın cenazeleri otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi.

Bu dehşet verici cinayet kentte büyük bir yankıya neden olurken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.