Gaziantep'te 991 yetim çocuğun dileği gerçekleştirildi

Gaziantep'te 991 yetim çocuğun dileği gerçekleştirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi, yaklaşık 1 yıl içerisinde 991 yetim çocuğa ulaşarak dileklerini gerçekleştirdi.

Kent genelinde eşini kaybetmiş anne ve çocuklarına ulaşmak için,  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce kurulan Yetim Koordinasyon Merkezi’nin, yetim çocuklara ulaşmak için yıl boyunca hayata geçirilen "Bir Dilek de Sen Tut" projesine, Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi de destek verdi.

“Bir dilek de sen tut” projesi kapsamında yetim olan çocuklar ziyaret edilerek dilekleri sorulduktan sonra,  çocukların dileklerine göre harekete geçen yetkililer, yetim çocukların isteklerini yerine getiriyor.

Mahalle ve okulları tek tek gezerek yetim çocukları tespit eden merkez çalışanları, çocukların ailelerini de ziyaret edip sıkıntı ve isteklerini dinliyor.   

Yetim Koordinasyon Merkezi, kurulduğu günden itibaren 991 yetim çocuk ve 675 anneye ulaşırken, çocuklara hayallerini soran merkez çalışanları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı bazı etkinlik ve ziyaretlerde, istedikleri hediyeler takdim etti.

Sinema, piknik ve kahvaltı gibi etkinlikler gerçekleştiren Yetim Koordinasyon Merkezi, ayrıca çocuklara doğa kampı, müze ziyareti, Masal  Parkı, Botanik Parkı ve Harikalar Diyarı gibi merkezlere de geziler düzenliyor.

Bu arada anneleri okuma yazma ve meslek kurslarına yönlendiren merkez, çocukların da eğitimini yakından takip ediyor.

Merkez ayrıca, yetim çocukların akademik başarılarını destekleyerek, okul sürecini takip ve yönlendirmelerde bulunuyor.  (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler