Gaziantep'te “Evin Küçük Mühendisleri" projesi tanıtıldı

Gaziantep'te “Evin Küçük Mühendisleri" projesi tanıtıldı

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ve Limak Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Evin Küçük Mühendisleri” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ve Limak Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Evin Küçük Mühendisleri” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, bilgi ve teknoloji çağının en önemli aracının insan olduğunu, bu yüzden en önemli yatırımın insana yapılması gerektiğini söyledi.

Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. 

Pilot il olarak ilk defa Gaziantep’te uygulanacak proje kapsamında okul öncesi dönemdeki çocuklara mühendisliğinin sevdirilmesi amaçlanıyor.

Şahin, “Bu önemli projede bir mühendis, bir anne ve bir başkan olarak işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’de yerel olarak başlatılan birçok önemli sosyal projenin daha önce de uluslararası boyutlara başarıyla taşındığını gördük. Bu projenin de Gaziantep’ten çıkıp ve daha da çok büyüyeceği kanısındayız.” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye, bilgi ve teknoloji çağını yaşıyor. Bilgi ve teknoloji çağının en önemli aracı insandır." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yüzden en önemli yatırımı insan yapmamız gerekiyor. 0-6 yaş grubuna yönelik verilen eğitim çok önemlidir. Bu grubu ‘nasıl yöneteceğiz ve nasıl eğiteceğiz?’ bu soruların yanıtından önce onlara ilişkin koruyucu önleyici tedbirleri nasıl almamız gerekir sorusu masamızda duruyor. Bu hedeflere ulaşmamız için de yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız bulunuyor. Onun için temelden başlamak şart. 0-17 yaş arası 794 bin gencimizin yaşadığı Gaziantep, yüzde 38’lik genç nüfusuyla bu proje için çok doğru bir başlangıç noktası olacak. Bu proje doğuştan yetenekli çocukların açığa çıkarılmasına da fırsat verecektir. Kadın dostu kent, çocuk dostu kent noktasında bir iddiamız var. Mühendislik mesleğiyle alakalı ortaya çıkan bu projenin bir model olması için yoğun çalışıyoruz. Bir mühendis olarak, kadın mühendislerin çektiği sıkıntıları çok iyi bilirim.”

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de proje çalışmalarıyla çocuklara mühendislik mesleğinin sevdirileceğini bildirdi.

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ise Gaziantep’te başlattıkları bu projeyi Türkiye geneline yaymak istediklerini anlattı.

Program, çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler