​Gaziantep’te fakir ve muhtaçlar yararına kermes

​Gaziantep’te fakir ve muhtaçlar yararına kermes

​Gaziantep Umut Kervanı Derneği tarafından, elde edilecek gelirlerin tamamının fakir ve muhtaç ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık bir hafta sürecek bir kermes açıldı.

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle adını duyuran Gaziantep Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği tarafından fakir ve muhtaç aileler yararına kermes açıldı. Halkın büyük bir ilgi gösterdiği ve 21 Ekim pazar gününe kadar sürecek kermeste, elde edilen gelir ile ihtiyaç sahibi fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunulacağı belirtildi.

Şehitkamil ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki Gazikent Mehmet Annaç Parkı’nda bugün açılan ve 21 Ekim pazar gününe kadar sürecek kermeste, gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik ve züccaciye, eşyalar, yöresel ev yemekleri ve çeşitli ürünlerin yer aldığı reyonlar bulunuyor.

Fakir ve muhtaçlar yararına düzenlenen kermeste birçok ürün sergilenirken, halkın kermese yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Düzenlenen kermes ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Gaziantep Umut Kervanı Derneği Başkanı Mustafa Özaslan, kermesten elde edilecek gelirle fakir ve muhtaç ailelere yardım edeceklerini söyledi.

“Kermesi ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olma adına düzenliyoruz”

Tüm Gaziantep halkını düzenledikleri kermese davet eden Özaslan, hayırseverlere kermese katkıda bulunmaları için çağrıda bulundu.

Kermesten elde edilecek gelir ile fakir ve muhtaç ailelere yardım edileceğini söyleyen Özaslan, “Umut Kervanı olarak zaten çalışmamız genelde ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere yöneliktir. Dolayısıyla yılın 12 ayında her ay düzenli olmak şartıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim, ayakkabı, ve çeşitli yardımlar da bulunuyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalarımız bir yıl boyunca sürekli bu şekilde devam ediyor. Burada ihtiyaç sahibi olan ailelerin mağduriyetlerini gidermek ve onlara yardımcı olma adına da zaman zaman bu tür etkinliklerimiz oluyor. Bugünkü düzenlemiş olduğumuz bu kermesimiz bu etkinliklerimizden bir tanesidir. Düzenlemiş olduğumuz bu kermesi ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olma adına düzenliyoruz. Bu kermesten elde edilen gelirleri inşallah bizim daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere teslim edeceğiz. Bu ve buna benzeri çalışmalarımızı biz Umut Kervanı olarak sürekli devam ettiriyoruz. Aynı zamanda bu kermesinde hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

“Kermesimiz bir hafta sürecektir”

Kermesin bugün başladığını ve 21 Ekim pazar gününe kadar süreceği bilgisini veren Özaslan, “16 Ekim ve 21 Ekim tarihleri arasında düzenlediğimiz kermesimiz yaklaşık bir hafta sürecektir. Bu kermesimize katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız kermese gelerek burada satmış olduğumuz ürünlerden alıp katkıda bulunabilirler. Kermesimiz de giyimden ayakkabıya züccaciye ürünlerinden yemek ürünlerine kadar her türlü çeşidimiz var.”ifadelerini kullandı.

Açtıkları kermesin 08.30-23.00 saatleri arasında açık olacağını, gelirinin tamamının mağdur ve ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyleyen Özaslan, şunları söyledi:

“Burada önemli olan gerek halkımızın gerekse hayırseverlerimizin kermesimize gelip maddi ve manevi katkıda bulunmaları bizim için çok önemlidir. Çünkü nice hayır sahipleri vardır ki hayır yapacak yerleri bulamıyorlar. Fakat biz Umut Kervanı olarak bu çalışmayı sürekli yaptığımız için elimizde ihtiyaç sahibi olan mağdur aileler ve özellikle öğrenciler mevcut olduğu için bu tür çalışmalarda öğrencilerimiz ve mağdur ailelerin yararına düzenliyoruz.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler