Gaziantep’te girişimci adayları sertifikalarını aldı

Gaziantep’te girişimci adayları sertifikalarını aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB, arasında imzalanan protokol kapsamında verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”ni tamamlayan 180 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şu anda dünyanın akıl ve bilgi ekonomisinden bahsettiğini söyledi.

Bilgisini ve aklını kullanan, rekabet dünyasında yerini alan bir dünyada yaşanıldığını vurgulayan Şahin, “O yüzden acımasız bir rekabetin içerisindeyiz, burada ayakta kalabilmek için, istediğimiz hedefe ulaşabilmemiz için en önemli şey  ‘bilgi’ sahibi olmak. Bilgi sahibi olmak için de mutlaka eğitime dahil olmak ve hem örgün eğitimin içerisinde mücadele etmek, hem de sertifika programlarına dahil olmak ve bunun bize bıraktığı fırsat eşitliğini mutlaka yakalamak gerekiyor. Her şey beyinde başlıyor. Öz güven çok önemli.”dedi.

Girişimciliğin geçmiş ve geleceği birleştiren ve bugünü çok iyi değerlendiren kişiler olarak tanımlayan Şahin, herkesin kabiliyet ve yetenek olarak farklı yaratıldığına işaret ederek, kişinin daha güçlü olduğu alana yönelmesini istedi.

Şehrin en büyük gücünün yetişmiş insan gücü olduğunu söyleyen Şahin, “550 bin eğitim ordusunda olan genç bir nüfusumuz var. Bu büyük bir nimet, büyük bir fırsat, ama eğitim alabilirlerse, rekabeti yönetebilirlerse, donanımlı, dirençli hale gelebilirlerse. Aksi takdirde büyük fırsat, nimet dediğimiz bu büyük gücü yeterince kullanamazsak, burada herkes kaybediyor.”ifadelerini kullandı.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Ünlü de konuşmasında girişimcilere verilen desteğin çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Gaziantep KOSGEB Müdürü Sadık Gözek ise girişimcilik eğitimlerinin devam edeceğini bildirerek, KOSGEB’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gözek, Gaziantep’te yıl sonuna kadar 4 bin kişiye girişimcilik eğitimi vermeyi planladıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.    (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler