Gaziantep'te hemşirelere karanfil dağıtıldı

Gaziantep'te hemşirelere karanfil dağıtıldı

Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, 5-12 Mayıs ‘Ebe ve Hemşireler Haftası’ nedeniyle ebe ve hemşirelere karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Tıp mesleğinin fedakârlıkla icra edilen, özveri ve sabrı içinde barındıran kutsal bir meslek olduğunu belirten Yazı, sağlık çalışanlarının sağlık teşkilatının can damarını oluşturduğunu söyledi.

Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan ebe ve hemşirelerin sevgi ve şefkatin sembolü olduğunu belirten Yazı, “Ebeler ve hemşireler ülkemizde aşılama, ana çocuk sağlığı gibi koruyucu ve sağlık hizmetlerinin en ücra köşelere kadar ulaştırmaktadırlar. Bunun yanında, tedavi edici sağlık hizmetlerinin verilmesinde de hoşgörü, insana sevgi ve mesleğe saygı anlayışı içerisinde önemli görevler üstlenmektedirler.”dedi.

Yazı, “Bu duygu ve düşüncelerle, insan sağlığı için etkili, verimli ve duyarlı sağlık hizmeti sunulmasında ırk, renk, inanç, yaş, cinsiyet, siyasi ve sosyal statü hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın kutsal ebelik ve hemşirelik görevini özverili bir şekilde ifa eden fedakâr ebe ve hemşirelerimizin gününü kutlar, sağlık esenlik ve meslek hayatlarında başarılar dilerim.”ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler