Gaziantep’te hırsızlık şüphelilerine yönelik operasyon

Gaziantep’te hırsızlık şüphelilerine yönelik operasyon

Gaziantep’te, hırsızlık şüphelilerine yönelik eşzamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

Gaziantep’te hayvan, fıstık, çay ve motorlu araç hırsızlığı ile evden ve iş yerinden 9 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları belirtilen 13 şüpheli, eşzamanlı düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada,  kent merkezi ve ilçelerde farklı tarihlerde meydana gelen hayvan, fıstık, motorlu araç ve çay hırsızlıklarının aydınlatılması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında hırsızlık olaylarına karıştıkları değerlendirilen şüphelilerin cep telefonlarının jandarma tarafından 3 ay boyunca dinlendiği, çalışmalar sonucunda da Gaziantep ve Şanlıurfa'da 10 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

13 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise piyasa değeri 25 bin TL olan çalıntı boya, 3 av tüfeği, hayvan küpeleri, yaklaşık bir ton çay ve çeşitli malzemeler ele geçirildiği ifade edildi.

İl Jandarma Komutanlığında yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sının tutuklandığı, 2'sinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bildirilen açıklamada, 5 şüphelinin de jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü, adresinde bulunamayan 3 şüphelinin de arandığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.