Gaziantep'te iki özel güvenlik bölgesi oluşturuldu

Gaziantep'te iki özel güvenlik bölgesi oluşturuldu

Gaziantep'te Suriye sınırındaki olası tehditlerin önlenmesi için 2 bölge 10 gün süre ile Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi.

Suriye sınırındaki olası tehditlerin önlenmesi için Gaziantep’in Karkamış İlçesinde bulunan Türk Yurdu Hudut Karakolu ve Köprübaşı Hudut Karakolu ile Karkamış ilçesi arasında kalan bölge 10 gün süre ile Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada son günlerde Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can, mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri önlemek için iki bölgenin Özel Güvenlik Bölgesi olarak seçildiği bildirildi.

Buna göre, Köprübaşı Hudut Karakolu ile Karkamış ilçesi arasında ve Karkamış ile Türk yurdu Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 8 Ağustos saat 14.00'de bitecek şekilde 10 gün süre ile Valilik tarafından Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verildiği açıklandı.

Bu tarihler arasında her türlü araç ve insan giriş çıkışının kontrol edileceği belirtilen açıklamada, gerektiğinde giriş ve çıkışların da yasaklanması söz konusu olabileceği, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması da İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceği öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.