Gaziantep’te Kadir Gecesinde camiler doldu taştı

Gaziantep’te Kadir Gecesinde camiler doldu taştı

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Gaziantep’te camilere sığmayan vatandaşlar, namazlarını cami avlularında kıldı.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olan mübarek Ramazan ayının son on gününde bulunan Kadir Gecesi’ni ihya etmek isteyen Gaziantepliler camilere akın etti. Bu geceyi camide ibadet ile geçiren vatandaşlar, camilere sığmayınca Teravih namazını dışarıda kılmak zorunda kaldı.

Ramazan ayının 27'nci gününe denk gelen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlara akın eden Gaziantepli vatandaşlar, bu geceyi ibadet ve dualarla ihya etti. Genç, yaşlı, kadın ve erkek 7’den 70’e camileri dolduran vatandaşlar, mübarek geceyi dua edip namaz kılarak geçirdi.

İftarla birlikte orucunu açan vatandaşlar, akşam ezanından itibaren camilere akın etti. Teravih namazı öncesinde verilen vaazlarda Kadir Gecesi'nin önemi, bu gece yapılan duaların kabul olacağı ve kutsal gecenin ibadet edilerek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Gaziantep’te Kadir Gecesi’ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden vatandaşlar, bu geceyi namaz ve dua ile geçirdi. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ve bin aydan da daha hayırlı olan Kadir Gecesi Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de camilerde düzenlenen programlarla ihya edildi.

Yatsı ezanın okunmasıyla camilere akın eden vatandaşlar, Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti.

Bu gece hürmetine İslam coğrafyasında yaşanan zulümler son bulsun"

Namaz çıkışı Kadir Gecesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabiri ile paylaşan vatandaşlar, bu gece hürmetine İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulması için dua ettiklerini dile getirdiler.

Kadir Gecesi'nin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını ve bütün dünyaya huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden Haci Ali Topalgez, şunları söyledi: “Ben bu gecenin tüm mümin kardeşlerime hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Müminleri daima böyle mübarek günlere ve gecelere sağlıklı, mutlu bir şekilde kavuşturmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Allah (Celle Celaluhu) milletimize sağlık, sıhhat ve afiyet versin. Daima bu mübarek gecelere kavuşmayı nasip eylesin. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de ‘Bu gece bin aydan daha hayırlıdır.’ diyor. Namazlarımızı kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve ibadetle bu geceyi geçirmeliyiz.”

Müslümanların bu geceyi ihya etmek için camilere akın etmesinden özellikle de gençlerin ve çocukları camide görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Müslüm Şahin ise, “Öncelikle tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni can-u gönülden kutluyorum. Gönül ister ki tüm İslam âlemi böyle camilerde olsun, burada görmek isteriz. Böyle güzel bir gecede herkes böyle bir kitle halinde can-u gönülden bir araya gelmiş, yönünü kıbleye çevirmiş, tabi bunu her zaman böyle görmeyi temenni ediyorum. Böyle hayırlı bir gecede herkesi özellikle de gençleri camide görmek bize mutluluk veriyor.” dedi.

Kadir Gecesi’nin İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlerin son bulması için bir vesile olmasını dileyen Murat Korkmaz, “Bu aziz mübarek gece hürmetine Rabbin çevremizde olan bu savaşları, musibetleri inşallah bitirsin. Tüm İslam âlemine birlik ve beraberlik nasip eylesin. Çünkü gerçekten etrafımızda savaş, kan, gözyaşı ve ölüm var. Rabbim bunları inşallah bitirsin.” ifadelerini kullandı.

"Bu gece günahların affedildiği ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir"

Kadir Gecesi’ne kavuştuğu için Allah’a şükrettiğini belirten Nusret Doğan da, “Bu gece ‘Bin aydan daha hayırlı’ olan mübarek Kadir Gecesi’dir. Kur’an-ı Kerim bu güzel gecede indirildi. Bu gece günahların affedildiği ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. İnşallah dua edeceğiz, Rabbim dualarımızı inşallah kabul eder. Allah (Celle Celaluhu) yar ve yardımcımız olsun.” şeklinde konuştu.

Bu gecenin Kudüs başta olmak üzere İslam düşmanlarının esareti altında olan İslam beldelerinin ve mekânlarının özgürleşmesine vesile olmasını dileyen İbrahim Kaplan da, şöyle konuştu: “İnşallah bu gece bütün Müslümanların duaları kabul olur. Her gece camilerimiz bu şekilde dolsa ne güzel olur. İnşallah Allah (Celle Celaluhu)  Kudüs’e yardım eder. Kudüs’ümüz israilin elinden kurtulur. İnşallah sabaha kadar Kudüs için dua edeceğiz.”

Bu gecenin hürmetine İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulmasını temenni eden Mehmet Fıstıkçı da, “Bu gece çok hayırlı bir gece. On bir ayın sultanı Ramazan ayının Kadir Gecesi’dir. Maşallah camide namaz kılacak yer yoktur. İnşallah bu gece namaz kılacağız, ibadet edeceğiz. Bu gece yapılan dualar, ibadetler hepsi kabul olunuyor, geri çevrilmiyor.  Zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için bol bol dua etmeliyiz. Zaten elimizden başka bir şeyde gelmiyor. Onların bu durumunu gördükçe içimiz yanıyor. Çünkü onlar bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Rabbim onların dualarını kabul etsin ve yardımcıları olsun.” diye konuştu.

Bu gece sahura kadar ibadet edilmesi gerektiğini belirten Yusuf Tekin de, “Kadir Gecesi’nin tüm İslam âlemine ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum ve Allah (Celle Celaluhu) bizi daha nice bu tür gün ve gecelere ulaştırsın. Bu geceyi namazla, tesbihle, zikirle yani ibadetle geçirmeliyiz. Sahura kadar ayakta kalmalıyız.” diye belirtti.

Muhammed Anar da, “Bu gece ‘Bin aydan daha hayırlı’ bir gecedir ve bu gece camilere gelip namaz kılmamız çok iyidir. Allah’a (Celle Celaluhu) ibadet etmemiz ve yolundan gitmemiz çok iyidir. Kötü yolda olanları Allah (Celle Celaluhu) yoluna davet ediyorum. Ahiret için hazırlığımızı yapmalıyız.” diye konuştu.

İLKHA





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.