Gaziantep’te kitap fuarı açıldı

Gaziantep’te kitap fuarı açıldı

Gaziantep’te TÜYAP tarafından ilk kez düzenlenen kitap fuarına üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Tüm Fuarcılık Yapım (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen Gaziantep Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde kurulan kitap fuarına Gaziantep ilk kez ev sahipliği yapıyor.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP tarafından ilk kez Gaziantep’te düzenlenen  kitap fuarının sevincini yaşadıklarını söyledi.

TÜYAP’ın yaptığı çalışmaları anlatan Alagöz, “Bugün TÜYAP tarafından ilk kez düzenlenen kitap fuarı ile karşınızdayız. Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in daveti ve büyük destekleriyle düzenlemekte olduğumuz fuarımız Gaziantep Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi odası ile Borsamızın katkılarıyla bugün sizlerle buluşuyor.”dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar diledi.

Gaziantep’in Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olduğuna vurgu yapan Aladağ, insanoğlunun en büyük icadının yazı olduğunu belirtti. Kentin kültür, sanat ve kitaplarla arasını güçlendirmesi gerektiğine işaret eden Aladağ, şehirde kütüphane sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da, Gaziantep’in birçok kültürü bağrında barındrıp yaşattığını belirterek, kitap fuarının önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek devam edeceğini söyledi.

Okumanın önemini de anlatan Tolay, “Okumak cahillikten uzaklaşmanın ilk adımıdır. Bizim dinimizin ilk emri okudur. Okumak bizleri bir araya getirir ve aynı doğruları görmemize yardımcı olur. Okumanın aynı zamanda insanları, ülkeleri, kültürleri, medeniyetleri birleştirdiğini biliyoruz.”ifadelerini kullandı.

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ise, TÜYAP Fuarcılık grubu olarak bu yıl itibariyle Gaziantep’te kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarına işaret etti.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal de şehrin kitap fuarını sahiplenmesi gerektiğine dikkat çekerek, fuarların kitap okuma alışkanlığını olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol, açılış kurdelesini kesti. Açılıştan sonra protokol, stantları gezerek kitapları inceledi. Kitap fuarına öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.