Gaziantep’te PKK operasyonu: 2 tutuklama

Gaziantep’te PKK operasyonu: 2 tutuklama

Gaziantep'te PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Gaziantep'te PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonda biri yabancı uyruklu 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konu ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK’ye yönelik kent merkezinde önceden belirlenen bir eve düzenlenen operasyonda biri yabancı uyruklu 3 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonda evde yapılan aramada PKK’nin finansmanında kullanıldığı değerlendirilen 27 bin 450 dolar, 171 bin TL ile çok sayıda dokümanın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerden birinin Kandil’de silahlı eğitim alarak 11 yıl PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu, diğer şüphelinin de PYD/YPG adına Suriye'de silahlı eğitim aldığı ve faaliyet yürüttüğü tespit edildiği kaydedildi.

Yabancı uyruklu şüphelinin de PKK’ye yardım ve yataklık yaptığı, örgütün mensuplarına sahte kimlik, sahte araç plakası ve yer temini faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandığı aktarıldığı açıklamada, yabancı uyruklu şüpheli ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.