​Gaziantep’te sağanak etkili oluyor

​Gaziantep’te sağanak etkili oluyor

​Gaziantep’te dün geceden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısını yaptığı sağanak, Gaziantep’te akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Sağanak nedeniyle kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda da su birikintileri oluştu.

Gaziantep ve çevresinde dün geceden bu yana etkili olan sağanak, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların şemsiye ile sağanaktan korunmaya çalıştığı görülürken, sağanak nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri de sürücülere zor anlar yaşattı.

Kent merkezinde ve ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri, trafikte yer yer aksamalara neden oldu. Kavşaklarda görev alan trafik ekipleri de olası aksamalara müdahale ederek, sürücülere uyarılarda bulundu.

Dün geceden beri etkili olan yağmurdan dolayı yayaların yanı sıra sürücülerin de olumsuz etkilendiği ve etkili olan yağış nedeniyle yollarda su birikintilerinin oluştuğu görüldü. Su birikintilerden hızlı geçen bazı araçlar ise yayaları ıslattı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan kimileri saçak altına girerek kimi vatandaşlarda otobüs duraklarında kendini yağmura karşı korudu. Kimilerinin de yağmura aldırış etmeden yoluna devam ettiği ancak sırılsıklam olduğu görüldü.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerinin kırsal mahallelerde su taşkınlarına karşı menfezlerde çalışma yaptıkları öğrenildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yağışların kent genelinde gün içerisinde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Yağışlar sevindirdi

Öte yandan, Gaziantep ve çevresinde son iki ay içerisinde yağan yağışlar çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Mevsimin yağışlı olması yüzleri güldürürken, 2018 yılının son iki ayında mevsim normallerinde yağan yağışların Kartalkaya barajında su hacmini yükselttiği ve bugün itibariyle barajda 47 milyon metre küp su bulunduğunu belirtildi.

Bu değerin son 6 yılın en iyi değeri olduğu öğrenilirken, 2019 yılında su ile ilgili herhangi bir sıkıntının görülmediği ve Gaziantep’te özellikle Aralık ayında yağan yağışların mevsim normallerinin üzerinde olduğu, ilk haftada yağan yağışların metrekare başına 50 kilonun üzerinde olduğu bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.