Gaziantep’te Siyer Sınavı’na 10 binden fazla kişi katıldı

Gaziantep’te Siyer Sınavı’na 10 binden fazla kişi katıldı

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen umre ve 2 bin ödüllü Siyer Sınavı’na Gaziantep’te 10 binden kişi girdi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla Siyer Sınavı bugün yaklaşık 300 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gaziantep'te 40 ayrı noktada yapılan sınava yaklaşık 13 bin kişi katıldı.

Geçen yıla oranla yoğun katılımın olduğu sınava giren yarışmacılar sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundular. Soğuk havaya rağmen sınava kimi yarışmacıların çocuklarıyla birlikte kimi yarışmacılarında ailece sınava girdiği görüldü.

Sınav için okula gelen yarışmacılar okul girişinde platform yetkilileri tarafından okul bahçesine asılan “Siyer Sınavına Hoş Geldiniz Başarılar Dileriz” pankartı ve okul girişinde gül suyu, lokum ve şeker gibi çeşitli ikramlarla karşılandı.

Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alınırken, sınavın heyecanı ise sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Sınava giren çocuk, erkek, bayan, genç, yaşlı ve engellilerden oluşan 13 bin yarışmacı ter döktü. Sıvana giren çocukların velileri ise yağışlı havadan dolayı çocuklarını sınavın yapıldığı okulun koridorlarında bekledi.

Sınava katılanların büyük bir çoğunluğunun çocuk ve bayanlardan oluşması dikkatlerden kaçmazken, sınava ilk defa girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınava katılan erkek ve kadın katılımcılar içinde ayrı salonlar hazırlanırken, yarışmacılar sınava girecekleri kategorilerdeki sınıflarda ter döktü. 5 kişinin umre ile ödüllendirileceği ve iki bin çeşit hediyelerin verileceği sınav dört kategoride yapıldı.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla yoğun bir katılımla düzenlenen Siyer Sınavı ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Sözcüsü Mehmet Faik Doğan, bu yıl sınava geçen yıllara oranla yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.

“Bu sınav kaybedeni olmayan bir sınavdır”

Siyer sınavına olan bu teveccühün Hz. Muhammed’e (sav) olduğunu belirten Doğan, Gaziantep’te 13 bin kişinin sınava girdiği bilgisini verdi.

“Bu sınav kaybedeni olmayan bir sınavdır” diyen Doğan, “Allah’a şükürler olsun ki platform olarak bu sınava başladığımız günden bu yana sınava katılım her geçen yıl artıyor. Bu sene geçen seneye oranla katılım neredeyse yüzde 100’e yakın bir artış gösterdi. Bu teveccüh Resulullah’a olan teveccühtür. Bu sene Gaziantep’ten sınava 13 bin kişi kaydımız var. Gaziantep koordinatörlüğüne bağlı farklı okullarda 40’a yakın okulda Siyer Sınavı düzenliyoruz. Allah’a hamdolsun sınava kayıt yapanların çoğunluğu da sınava katılıyor. Bu süreç sadece kayıtta kalmıyor. Sınav için başvuru yapanların çoğunluğu da genelde sınava giriyor. Bu teveccüh Resulullah’a olan bir teveccüh olduğundan dolayı halkımız da bu sınava ilgi gösteriyor.” dedi.

“Siyer Sınavı’yla insanları Peygamber Efendimize yaklaştırmayı hedefliyoruz”

Toplumun Hz. Muhammed’in hayatına susadığını belirten Doğan, “Bizim bir projemiz var. Biz insanları imar etmeye ve insanlığı düzeltmeye çalışıyoruz. İnsanların maddiyatı ile beraber maneviyatlarının da yükselmesine yönelik çalışmalarımız var. Bu anlamda bunun en önemli ayağı işte Resulullah’ın (as) kendisi, hayatı ve sireti nebisidir. Biz insanların peygamberini tanımasıyla, O’nun hayatını tatbik ve takip etmesiyle sorunların tamamının izale edileceğine inanıyoruz. Bu minvalde de biz bu susamışlığı toplumumuza da götürmeyi ve toplumumuzun Resulullah (as) hayatından istifade etmeleri için çaba sarf ediyoruz, buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Amacımızda toplumun peygamber ile tanışmasıdır. Çünkü toplumun kurtuluşu peygamberin hayatını okumak, O’nu takip etmektedir. Şayet gerçekten de şu anda sadece Türkiye’de değil bütün dünyadaki Müslümanlar için söylüyoruz. Eğer Resulullah’ı (as) anlasalardı ve O’nun istediği şekilde yaşasalardı, muhtemelen hiçbir sorunda kalmayacaktı. Sorunun kaynağı Resulullah (as) uzaklaşmaktır. Bu siyer sınavıyla da inşallah insanları Peygamber Efendimize yaklaştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

35 görme engelli sınava girdi

Gaziantep merkez ve tüm ilçeleri de dahil 40 ayrı noktada sınav heyecanın yaşandığını belirten Doğan, bu sene görme engellilerinde sınava katılmaları için hazırlık yaptıklarını ve 35 görme engellinin sınava girdiği bilgisini verdi.

Doğan, “Görme engelli kardeşlerimize yönelikte bir çalışmamız oldu ve onları Siyer Sınavı’na kaydettik. Onlar için sesli kayıt yaptık. Bu sesli kayıtlarımızı onlara ulaştırdık. Onlarda sınava bu kaydı dinleyerek hazırlandılar. Buna yönelikte görevli kardeşlerimiz sağ olsunlar bu sınavın üzerine durdular. İnşallah onlarında peygamberi tanıması gerekiyor diye düşünüyoruz, buna ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

“Sınava ilgi insanların Hz Muhammed'e olan sevgisinden kaynaklanıyor”

Sınava bu yıl geçen yıllara oranla yoğun bir katılımın olduğunu ve sınava katılımın yoğun olmasının da kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

“Genelde yoğunluk olarak birinci kategoride yoğunluk var. Ardından da ikinci kategori dediğimiz 6, 7 ve 8’inci sınıflar geliyor. Sonra lise öğrencileri ve yetişkinler kategorisi geliyor. Buna da yönelik farklı çalışmaların yapılması gerekiyor. Aslında liselilerinde buna katılım göstermesi gerekiyordu. Tabi bu da gençlerin üzerinde farklı çalışmaların yapılması gerektiği ihtiyacını hissettiriyor. Sınava olan bu ilgi insanların Hz Muhammed'e olan sevgisinden kaynaklanıyor.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







































































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.