Gaziantep'te turizmdeki artış yüzleri güldürüyor

Gaziantep'te turizmdeki artış yüzleri güldürüyor

​Gaziantep’in geçen yıllarda turizmdeki düşüşünün bu sene ciddi bir yükselişe geçtiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü, kentin bu sene oldukça bereketli bir sezon geçirdiğini söyledi.

Türkiye'nin sanayi ve ticarette öncü şehirlerinden biri olan, son zamanlarda “müzeler kenti” olarak da anılmaya başlanan Gaziantep’in bu yıl turizmde istediği hedefe ulaştığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, “Şimdi Gaziantep Zamanı” kampanyasının turizme büyük bir katkısı olduğunu belirtti.

2017’nin başında hayata geçirilen “Şimdi Gaziantep Zamanı” projesiyle geride kalan 10 aylık dönemde bir milyonun üstünde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Gaziantep, bu yıl ağırladığı turist sayısıyla rekor kırıyor.

Özellikle de hafta sonları ziyaretçisi eksilmeyen Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler, Tarihi Kale başta olmak üzere kentin tarihi camilerini, hanlarını, hamamlarını, bakırcılar çarşısını, almacı pazarını, hayvanat bahçesini ve diğer tarihi yerler ile müzelerini ziyaret ediyor.

2015-2016 yılında yaşanan olayların ardından turizm alanında yaşanan durgunluğun bu yıl yerini çok ciddi bir hareketliliğe bıraktığını belirten Öztürk, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in inanç turizmi başta olmak üzere sağlık, doğa ve kültür turizmi ile ön planda olan bir şehir olduğunu belirtti.

Gaziantep’in dört mevsim güzel olduğunu ve her mevsimde de ayrı bir güzelliğin yaşandığını belirten Öztürk, “Şimdi Gaziantep Zamanı” diyerek herkesi kentte misafir etmek istediklerini söyledi.

Gaziantep’in, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli giriş kapısı olduğunu belirten Öztürk, “Gaziantep ekonomisiyle, sanayisiyle ve ticaret hacmiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yaklaşık 26 ili etkisi altında bulunduran bir kenttir. Tarih boyunca kavimlere, devletlere, milletlere baktığımız zaman yüzleri üretime dönük olan toplumlar hep refah içerisinde yaşamışlardır. Bu topraklarda yaşayan bu insanlarda binlerce yıldan beri yüzleri üretime dönük olmuş taşı toprağa, toprağı gayrete ve gayreti de sabra katık ederek çalışan ve üreten insanların diyarıdır.” dedi.

2015 ve 2016 yılının turizm açısından bölgede sıkıntılı bir dönem yaşandığını hatırlatan Öztürk, şunları söyledi:

“Allah'a hamdolsun 2017 yılında bu türbülanstan çıktık. Kente gelen ziyaretçi sayılarımızda, otellerin doluluk oranlarında ciddi bir artış var. Otellerde konaklayan kişi sayısına baktığımız zaman da eylül ayı sonu itibariyle 452 bin 871 kişi otellerimizde konaklamış. Geceleme sayısına baktığımız zaman 665 bin 89 kişi geceleme yapmış. Bakanlığımıza bağlı Gaziantep Mozaik Müzesine baktığımız zaman da bu 10 aylık zaman dilimi içerisinde, 2016 yılında 96 bin 100 kişi ziyaret etmiş ve 2017 yılında ise 136 bin 684 kişi ziyaret etmiş. Yani müze ziyaretlerinde yüzde 47 bir artış sağlanmış. Yerli turist sayısı yüzde 32,53 yabancı turist sayısında ise yüzde 18,51 bir artış gerçekleştirmiş durumdayız.”

“Gaziantep bir açık hava müzesi konumundadır”

Tarihi İpekyolu'nda bulunan kentin geçmişten bugüne ulaşan birçok değeri müzelerde sergilendiğine işaret eden Öztürk, “Gaziantep kadim medeniyetlere beşiklik etmiş bir kenttir. Tarihi boyunca birçok kavme ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde de biz bu medeniyetlerin geçmişte yaşayan kavimlerin izlerini günümüzde görebilmekteyiz. Adeta Gaziantep bir açık hava müzesi konumundadır. Arkeoloji Müzesini 2017 yılının mayıs ayında ziyarete açtık. Bu müzemiz daha önce kapalıydı ve kendi müzelerimiz, özel müzeler, belediyelerimizin kendi müzeleri, tarihi kent dokusu, Antep evleri, hanları, hamamları, camileri, bakırcılar çarşısı turistik bir ürün olarak el sanatları açısından baktığımız zaman Gaziantep gerçekten de gelenlerin ilgisini çeken ve geri dönenlerin anlattığı zaman en az yedi kişiye anlatıyor, bu katlanarak artıyor. İnşallah bu sene sonunda hedeflerimize ulaşmış durumda olacağız. Büyükşehir belediye başkanımızın başlatmış olduğu ‘Şimdi Gaziantep'e gelme zamanı’ kampanyası vardı. Gerek bu kampanya gerek tanıtım çalışmaları Emit ve turizm fuarında yaptığımız çalışmalar ve diğer tanıtım çalışmalarında neticesinde insanlar çok şükür Gaziantep'e geliyorlar ve Gaziantep'ten mutlu bir şekilde dönüyorlar.”ifadelerini kullandı.

“Turizm de insanları memnun ve mutlu etmek sanatıdır”

Gaziantep'in turizmin merkezi olduğunu vurgulayan Öztürk, kentin kültürel değerlerini gastronomiyle birleştirerek son yıllarda önemli turizm geliri elde etmeyi arzuladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Gaziantep, nineden toruna adeta bir sanatçı titizliğiyle üretilen Gaziantep yemekleri, tatlıları, yöresel ürünleri ile insanların gelmek, gezmek, görmek istediği ve hoşça da vakit geçirmek istediği bir şehirdir. Kente gelenlerin birçoğu mutlu ve memnun olarak kentten ayrılıyor. Turizm de insanları memnun ve mutlu etmek sanatıdır. Bizlerde gerek restorantçılarımız, otelcilerimiz, hediyelik eşya satıcılarımız ve acentalarımız bütün sektör paydaşları olarak biz de adeta bir sanatçı gibi bu sanatı icra etmekteyiz ve yine ‘Gaziantep'e Gelme Zamanı’ diyoruz. Önümüz kış mevsimi ama Gaziantep dört mevsim güzel bir şehirdir. Herkesi Gaziantep'e davet ediyorum.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.